Dobrý Deň, Hosť
Meno:  Heslo: Zapamätať  Obnoviť heslo | Registrovať
Piatok, 25. Máj 2012 00:16

Ako ochrániť Joomlu pred útokmi z Back Endu
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia

Pokročilé vyhľadávanie

24397 príspevkov v 4753 tém- od 64464 užívateľov - Najnovší užívateľ: becks6

Piatok, 25. Máj 2012 00:16
Joomla! Slovakia fórumJoomla!Bezpečnosť a výkonAko ochrániť Joomlu pred útokmi z Back Endu
Strán: [1] 2
Tlačiť
Autor Téma: Ako ochrániť Joomlu pred útokmi z Back Endu  (Prečítané 9514 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
simonTN
Jr. Member
**

Pohlavie: Mužské
Príspevkov: 82

« kedy: Piatok, 30. Marec 2007 14:00 »

Neviem, ale mám chuť niekomu poradiť. Hlavne začiatočníkom, skúsení užívatelia už na to isto priši... Smiley A ani neviem, možno to tu už aj niekto popísal.
Takže, ako zabraniť hacknutiu Joomly! cez Back End? Riešenie je triviálne. V adresári Administrator vytvoríme súbor .htaccess, v ktorom zakážeme prístup do adresára všetkým IP adresám, okrem tej našej, ak nám ju provider zmení, budeme ju musieť zmeniť aj my. Toť vsjo...

Najskôr si možno skúste pozrieť ako by to mohlo vyzerať na Vašej inštalácii. Príklad nájdete tu: http://blog.web-online.sk/administrator.

A teraz postup.

Súbor .htaccess musí byť povolený na Vašom serveri, ak nie je, nebude to fungovať. Hostingové spoločnosti s tým nemajú problém a bez problémov Vám to povolia. Free hostingy, pokiaľ nie su Joomla! friendly asi nebudú odchotné, ale vyskúšať môžete.
Súbor .htaccess vytvoríte v hocijakom textovom editore, aby ste predišli problémom na svoj disk si ho uložte ako htaccess.txt a premenujte ho až na serveri.

Zápis v .htaccess bude vyzerať nasledovne:
AuthName "Secret Area"
AuthType Basic
<Limit GET POST>
order deny,allow
deny from all
allow from 88.222.199.251 / tu bude Vaša IP adresa
</Limit>

Ako zistíte svoju IP adresu? Vo Windows choďte do "Ovládaci panel" » "Sieťové pripojenia" »  pravým myšítkom kliknite na svoje pripojenie (pre chello "Lokálne pripojenie") a vyberte "Stav". Na karte "Podpora" by ste mali mať uvedenú Vašu IP adresu, teda pokiaľ máte funkčný internet... Smiley

Pokiaľ Vám hostingová firma umožňuje vlastné chybové stránky, môžete sa dopracovať k podobnému výsledku ako mám ja. Ba čo viac, môžete útočníkovi podstrčiť stránku, kde zaručene chytí nejakého červíka... Smiley Ale toto neodporúčam, lebo ak je to náhodou skúsený hacker, môže to prijať ako výzvu na súboj a bude sa snažiť hacknuť Vašu Joomlu cez Front End, a pokiaľ bude naozaj dobrý asi sa mu to podarí...  Evil

Pekný deň
« Posledná zmena: Piatok, 30. Marec 2007 14:10 od simonTN » Zaznamenané

Oh donkey!! Ale snaživý...
Bruno Jendrál
Jr. Member
**

Príspevkov: 67

« Odpoveď #1 kedy: Piatok, 30. Marec 2007 20:47 »

Vdaka za radu, len sa chcem spytat, ked mam doma comp, mam jedneho providera a ked som vonku s notebookom, tam mam ineho mobilneho operatora. Ako si to mam urobit, aby mi to chodilo aj z domacej IP adresy ale aj z mobilneho operatora? Staci tam napisat 2 IP adresy?

Vdaka za odpoved
Zaznamenané

simonTN
Jr. Member
**

« Odpoveď #2 kedy: Piatok, 30. Marec 2007 20:55 »

Presne tak, stačí tam dať  X IP adries, potom to bude vyzerať takto:

allow from 212.81.24.117
allow from 85.216.192.164
allow from 85.216.192.251

Pekný večer
Zaznamenané

Bruno Jendrál
Jr. Member
**

« Odpoveď #3 kedy: Piatok, 30. Marec 2007 21:07 »

Velmi pekne dakujem za odpoved. Este mam jednu otazku, ak by som teoreticky bol na uplne inom compe niekde v tramtarii, tak sa najprv mam pripojit cez FTP a doplnit tam tu IP adresu, na akej aktualne budem alebo ako sa dostanem k administracii, ked som v tej tramtarii  Smiley? Ide napr. o to, ze pojdem k sestre do Nemecka, urobim nejake fotky a budem ich chciet dat na moju stranku, ale samozrejme, ona ma inu IP adresu.

Vdaka za odpoved a prajem tiez pekny vecer
Zaznamenané

admin
Administrator
Hero Member

Príspevkov: 1431

« Odpoveď #4 kedy: Piatok, 30. Marec 2007 21:09 »

Pokial je IP od providera pridelovana dynamicky,da sa zadat aj iba pevna cast IP napr:

allow from 212.81

Viac informacii: http://httpd.apache.org/docs/1.3/mod/mod_access.html#allow

Ale myslim si,ze takato ochrana nema zmysel.Totiz 99% utokov je vedenych inou metodou (XSS,SQL injection). Tento navod ochrani stranku iba pred Brute force utokom,ale na to je asi rozumnejsie pouzit ochanu pomocou CAPTCHA(Security images)

Zaznamenané
simonTN
Jr. Member
**

« Odpoveď #5 kedy: Piatok, 30. Marec 2007 21:14 »

Velmi pekne dakujem za odpoved. Este mam jednu otazku, ak by som teoreticky bol na uplne inom compe niekde v tramtarii, tak sa najprv mam pripojit cez FTP a doplnit tam tu IP adresu, na akej aktualne budem alebo ako sa dostanem k administracii, ked som v tej tramtarii  Smiley? Ide napr. o to, ze pojdem k sestre do Nemecka, urobim nejake fotky a budem ich chciet dat na moju stranku, ale samozrejme, ona ma inu IP adresu.

Vdaka za odpoved a prajem tiez pekny vecer

V tomto prípade si treba nastaviť proxy server, dať si napríklad Mozillu Portable na kľúč a z Ugandy sa cez Firefox na kľúči pripojiť... V .htaccess musí byť povolený prístup z proxy servera.

Mozillu si stiahni tu: http://www.mozilla.sk/wp-content/download/instalacie/firefox/firefox_portable_2.0.0.2_sk.zip

« Posledná zmena: Piatok, 30. Marec 2007 21:27 od admin » Zaznamenané

simonTN
Jr. Member
**

« Odpoveď #6 kedy: Piatok, 30. Marec 2007 21:21 »

Pokial je IP od providera pridelovana dynamicky,da sa zadat aj iba pevna cast IP napr:

allow from 212.81

Viac informacii: http://httpd.apache.org/docs/1.3/mod/mod_access.html#allow

Ale myslim si,ze takato ochrana nema zmysel.Totiz 99% utokov je vedenych inou metodou (XSS,SQL injection). Tento navod ochrani stranku iba pred Brute force utokom,ale na to je asi rozumnejsie pouzit ochanu pomocou CAPTCHA(Security images)

Jedná sa mi o to, aby sa nejaký šťúral ani len nepokúšal a nepreťažoval server nejakým skriptom respektíve softom brute force. Hm, máš poruke nejakú extension CAPTCHA pre back end login?
Zaznamenané

Bruno Jendrál
Jr. Member
**

« Odpoveď #7 kedy: Piatok, 30. Marec 2007 21:23 »

jooooooo paaaaani, volako som sa stratil, vobec nerozumiem tomu, co napisal admin a ani co napisal naposledy simonTN. Mozte trosku polopatisticky? A simonTN, bez tej Mozili to nejde? Nerad by som nieco daval na sestrin comp ked to nie je jej ale ludi, u ktorych byva a oni maju IE
Zaznamenané

simonTN
Jr. Member
**

« Odpoveď #8 kedy: Piatok, 30. Marec 2007 21:46 »

Mozilla Portable sa neinštaluje, spustíš ju rovno z kľúča, takže nehrozí, že sestre niečo pokafreš. Problematiku proxy si vygugluj...
Zaznamenané

Tibor Tóth
Administrator
Hero Member

Príspevkov: 667

« Odpoveď #9 kedy: Piatok, 30. Marec 2007 22:06 »

Hmmm, nechápem presne, čo má bezpečnosť Joomla backend-u spoločné s Mozilla Portable, pomocou ktorého pristupujem na svoju stránku cez proxy z Ugandy !?  Shocked
Trošku moc prehnané, nie ?

Tu je pár slov o bezpečnosti, čo sa týka Joomla! CMS všeobecne. - http://forum.joomla.org/index.php/topic,81058.0.html
simonTN vybral len bod 5.8, je ich tam v celku dosť iných, hlavne dôležitejších.
Zaznamenané

Tibor Tóth - Fórum Admin
Bruno Jendrál
Jr. Member
**

« Odpoveď #10 kedy: Piatok, 30. Marec 2007 22:24 »

Tibor vdaka, a nieco pisane po slovensky by sa nenaslo?
Zaznamenané

sloso
Full Member

Príspevkov: 139

« Odpoveď #11 kedy: Nedeľa, 01. Apríl 2007 10:23 »

Neuverite mi,ale za posledne 2 tyzdne mi turecki hackeri hekli stranku 3 x ,naposledy vcera.zmeneny index.php ,configuration.php  (extremnesporty.sk) vcera to bolo  cez Back End (zmeneny len configuration.php) ,nedaju si pokoj. vyskusam to s tym suborom htaccess. 
Zaznamenané

Jano
Tibor Tóth
Administrator
Hero Member

Príspevkov: 667

« Odpoveď #12 kedy: Nedeľa, 01. Apríl 2007 16:13 »

... vcera to bolo  cez Back End (zmeneny len configuration.php) ...
Ako mysliš, že cez Back End ? Máš nejaké podrobnejšie info o tom?
Zaznamenané

Tibor Tóth - Fórum Admin
sloso
Full Member

Príspevkov: 139

« Odpoveď #13 kedy: Nedeľa, 01. Apríl 2007 22:34 »

Nie,nemam ,jednemu joomlakovi som napisal o mojom probleme ,on si mysli ze by to mohlo byt cez back end.Zle som sa vyjadril,mohlo to byt cez back end. Po druhom heknuti som zmenil hesla do ftp.ale nie do admin menu.
Zaznamenané

Jano
admin
Administrator
Hero Member

Príspevkov: 1431

« Odpoveď #14 kedy: Nedeľa, 01. Apríl 2007 22:44 »

No to je zaujmave,lebo v Turecku teraz nie su prazdniny :-) .
Jedna sa o klasicky defacement .
Na 99% to bude XSS utok cez bezpecnostu chybu v niektorom rozsireni alebo cez backdoor pokial si stahoval rozsirenie z nejakeho "nestandartneho" webu.
Kedze pri utoku si hacker mohol urobit backdoor,bude treba zmazat vsetky subory cez ftp a nahrat ich zo zalohy vytvorenej v dostatocnom case pred prvym utokom.
Nasledne si zmen aj vsetky hesla a pokus sa najst,cez aku chybu sa k tebe dostal.Pomohlo by vyziadat si od hostingu logy pristupov.Da sa z nich veal vycitat.
Zaznamenané
Strán: [1] 2
Tlačiť
Prejsť na: