Ahoj Marek, vitaj a fóre!
Z dôvodu, že sám si preniesol tému opäť na Karola a joomlahelp, tak mi dovoľ, aby som na to reagoval - aj keď stále si myslím, že táto téma by mala byť o niečom inom.
Ak sa nemýlim, si Marek Šabo - člen akreditovaného
prekladateľského tímu. Toľko len na úvod, aby bolo všetko na poriadku.
Téma "one-man-show"
Mrzí ma, že ( ani Ty ) si dôkladne neprečítal
môj príspevok.
Joomla.sk prežíva už podruhé situáciu, keď admin (majiteľ domény) sa na dlhšiu dobu odmlčal a nikto nevie, čo sa vlastne stalo. Komunita potrebuje "leadrov" - ktorí usmerňujú chod, definujú kroky a pod. A hlavne potrebuje veľa nadšencov a dobrovoľníkov na prácu - moderovanie, články, projekty, stretnutia. Toto nemôže byť "one-man-show"!
Začiatkom mesiaca sa mi podarilo
prehovoriť 3 ochotníkov na užšiu spoluprácu. Je to len malá náplasť na ranu, ale aspoň fórum, ktoré ako tak žije, má nových moderátorov.
Rovnako, ako Karol, aj Ty si vytrhol z kontextu slovo one-man-show a obaja to posudzujete, ako ďalší útok na Vás, na Karola, na joomlahelp.

Ale ja som písal o joomla.sk, o sebe! Vysvetloval som situáciu, že admina nieto a dostatočná úroveň sa nedá zabezpečiť v jednej osobe (one-man-show!). Z toho dôvodu som aspoň vymenoval 3 moderátorov na správu fórumu, ktorý ako tak žije.
Karol na tomto svojom omyle postavil celý svôj článok!Hodnotiť článok nechcem - je písaný krvavými očami od zlosti a plné osočovania. Nie že by to bolo niečo nové, žiaľ, zvykli sme si už na to. Mrzí na to, lebo Karol opäť nepochopil podstatu vecí a vybral sa známou cestou hľadania triedneho nepriateľa. Preto som neskôr vo svojich príspevkoch písal, že čas asi ešte nedozrel.
O to komickejšie vyznie jeho jeden komentár (16.) - "
nechcem tu este viac roznecovat flame war, ale ... zda sa ze nam Tibor trosku vyrastol a niektore veci konecne pochopil - uvidime aka bude buducnost ". A v zápätí však
nalinkoval diskuziu, ktorá opäť nepotrebuje komentár. Podotýkam, vtedy som nabol ešte adminom fóra/stránky joomla.sk
Preto si kladiem otázky:
"Prečo má tak rád Karol slovo flame war?"

"Kam som mal dorásť?" - ak sa nemýlim, som min. o 10 rokov starší, ako on.
To na margo toho, čo si písal:
joomlahelp.sk je projekt Karola, odviedol tam kus prace a pomaha ludom na fore ako sa da. Nikto nikomu nebrani pridat sa, takze ziadna one-man-show. V prekladoch nie je sam a vobec nie je pravda ze by mu ludia utekali prec, pravda je ze ludi ktori maju chut prispievat a nie len davat je na slovensku malo.
Téma prekladyJednu vec nepochopím. Prečo sa stále Karol pýta joomla.sk, alebo Michala Hrašku (komentár č.6), že kedy vydá(me)slovenčinu pre Joomla! 1.5?
Však Karol a joomlahelp je akreditovaný partner pre preklady! Ak to trošku preženiem - jeho psia povinnosť je to vydať, keď sa prihlásil, že to bude koordinovať.
Ak to nejde v spolupráci joomla.sk a joomlaportal.sk, tak musí nájsť iné alternatívy. On je za to zodpovedný. Ako koordinátor prekladu musí nájsť ludí, ktorí prekladajú, lektorujú, recenzujú. Prečo stále vyžaduje pripojenie sa ludí, ktorí o to nemajú záujem?
Hudobná vsuvka. 
Trošku zavádzajúca je aj informácia v jeho článku o "voľnom období" prekladov. Áno, bolo také obdobie a za joomla.sk som sa okamžite ozval príslušným koordinátorom na joomla.org. Oznámili mi, že celá systematika a štruktúra prekladateľského tímu sa mení a z toho dôvodu nechcú teraz menovať nového akreditovaného partnera (joomla.sk), lebo aj tak všetko bude po novom. Ovšem po krátkom čase Karol opäť zobral späť svoje rozhodnutie a chcel pokračovať v prekladoch. A čuduj sa svet - opäť bol akreditovaným prekladateľom, t.j. dostal status (späť), o ktorom mi písali z joomla.org, že ho nechcú udeliť až do vyjasnenia pozicií nikomu.

Práve kvôli zmenám v štruktúre prekladateľského tímu TWG na joomla.org odišiel Jean-Marie Simonet z tímu, o čom píše aj Karol na
vlastnej stránke.
"Voľné obdobie" bolo práve vtedy, keď sa približoval termín vydania stabilnej verzie Joomla! 1.5 a mne už vtedy bolo jasné, že stabilná verzia sa objaví bez slovenského jazyka. Aj sa tak stalo. Čo je ovšem väčší problém, že sme pri verzii 1.5.3 a situácia je taká, že "tú preskakujete", aby ste sa mohli sústrediť na Joomla! 1.5.4.

Som členom iného prekladateľského tímu, ale tam nepreskakujeme žiadne verzie, preto mi je čudná vaša taktika.
Pokúsim sa ešte raz teda zhrnúť, čo a ako som myslel v predchádzajúcom príspevku, lebo evidentne obaja (Ty a Karol) niečo nepochopili:
- Poukazoval som na potrebu zjednotiť roztrieštenú komunitu.
Myslím si, že tá malá, ale existujúca komunita si zaslúži kvalitnejšiu podporu - Vysvetlil som momentálnu situáciu joomla.sk
One-man-show som myslel na seba - admin sa nám stratil!
Z hore uvedených dôvodov sa mi zdalo, že reakcia Karola vo svojom článku nebola adekvátna a vlastne sa nič nezmenilo za posledné roky. Hľadá sa triedny nepriateľ, vinník ; poukazuje sa na to, že práve ten druhý je na vine, že ja nemôžem robiť svoju prácu (!) ; zbytočné hľadenie do minulosti a na spáchané krivdy a pod.
Žiaľ ma nenapadá opäť iné prirovnaie, ako tá blbá politická scéna. A to je veľmi nebezpečné. Lebo všetci vieme, kam vedie táto cesta - do apatie ludí.
Preto trvám na tom, že: Raz...