Dobrý Deň, Hosť
Meno:  Heslo: Zapamätať  Obnoviť heslo | Registrovať
Štvrtok, 24. Máj 2012 19:30

Čo zmeniť na Joomla.sk
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia

Pokročilé vyhľadávanie

24397 príspevkov v 4753 tém- od 64464 užívateľov - Najnovší užívateľ: becks6

Štvrtok, 24. Máj 2012 19:30
Strán: 1 2 [3]
Tlačiť
Autor Téma: Čo zmeniť na Joomla.sk  (Prečítané 17063 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
zvalo
Newbie
*

Pohlavie: Mužské
Príspevkov: 29

« Odpoveď #30 kedy: Piatok, 02. Máj 2008 15:25 »

ano tibor, mas uplnu pravdu. ja sa ospravedlnujem za svoj ulet, kludne tie zvasty zmazte. nechal som sa uniest a sklzol mimo temu. nebolo mojim zamerom vyvolavat flamewar. len ma to cele ...
Zaznamenané
Tibor Tóth
Administrator
Hero Member

Príspevkov: 667

« Odpoveď #31 kedy: Piatok, 02. Máj 2008 15:45 »

Ahoj zvalo,

je to v pohode. U nás nie je zvykom len tak bezdôvodne mazať spätne niečo, alebo upravovať obsah - ak to neporušuje pravidláWink

Môj názor na Karola je dostatočne transparentne publikovaný aj na tomto fóre. Ja som s ním nemal to štastie ani osobne, ani cez IM dlhé hodiny rozprávať, len si "odkazujeme" na rôznych fórach, stránkach. Opäť paralela so 150-timi tajtrlíkmi. Všetcia hovoríme o tom, že chceme pracovať pre komunitu. Ale ako na joomlaportal.cz by povedli: "Skutek utek!"  Undecided
Zaznamenané

Tibor Tóth - Fórum Admin
zvalo
Newbie
*

« Odpoveď #32 kedy: Piatok, 02. Máj 2008 16:00 »

To mazanie som navrhol preto, aby si niekto nezamienal MOJ nazor a MOJE skusenosti, za VASE, resp. joomla.sk. Je mi jasne, ze sa tu vsetci snazite a pomahate ako viete. Preto by som svojimi "prispevkami" nerad vrhol zle svetlo na tento web. [v skutocnosti ani na ostatne, s podobnym zameranim] Tiez by som sa pridal, keby som mal ako [vedel, alebo ako by som to pomenoval]. Nie som joomla guru, som len pouzivatel. A vytocilo ma dnes par veci, musel som na to reagovat. Viem, mohol som sa radsej vyjadrit na inkriminovanom webe, no nemam chut sa registrovat, aby boli moje prispevky vymazane Wink [bez urazky prosim]

Len tolko som chcel na svoju obhajobu Smiley To co som dnes napisal - za tym si stojim. A rad uvitam diskusiu, aj ked by asi mala prebehnut na inom mieste. Mozno mi niekto bude chciet nieco objasnit. Ja to len uvitam.
Zaznamenané
Tibor Tóth
Administrator
Hero Member

« Odpoveď #33 kedy: Piatok, 02. Máj 2008 16:10 »

Opakujem sa - je to v pohode.
Len verím, že raz ten zdravý rozum zvíťazí (už niekedy vlastne vyhral? Tongue), a konečne sa vátime k pôvodu slova Joomla!
Ale chce to čas, za týždeň, ani za mesiac to nebude. Raz...  Wink
Zaznamenané

Tibor Tóth - Fórum Admin
jano
Sr. Member

Príspevkov: 491

« Odpoveď #34 kedy: Piatok, 02. Máj 2008 18:14 »

Ahojte,

preco sa vlastne problemy fungovania Joomla komunity zvrhol na diskusiu o Karolovi? Vari on je tym, kto brani vytvoreniu komunity? Preco zvysne styri Joomla portaly, o ktorych pisal Tibor, nezacnu nejak systematicky budovat komunitu? Alebo fakt si chcete iba hladat nejakeho vinnika? Zabudnite na neho a nieco zacnite budovat, pokial o to mate zaujem.
Zaznamenané
Tibor Tóth
Administrator
Hero Member

« Odpoveď #35 kedy: Piatok, 02. Máj 2008 20:43 »

jano,

ja som ani slovom nepovedal, že Karol mi v niečom bráni.
Systematické budovanie komunity - na to treba viac vecí. Naznačil som to v tom prvom príspevku.
Stránky, ľudia a mravenčia práca. To sa nedá tak, že dnes sa rozhodnem a o týždeň je hotová komunita.
Trvalo mi asi 1,5 roka u susedov, kým sa všetko utriaslo. Stránky, team, obsah. Dnes tam máme registrovanú neziskovú organizáciu na podporu Joomla! CMS, ktorá je aj oficiálne zaregistrovaná na Open Source Matters, Inc.
Zaznamenané

Tibor Tóth - Fórum Admin
jano
Sr. Member

« Odpoveď #36 kedy: Piatok, 02. Máj 2008 21:36 »

Tibor, OK ... neviem, co by som k tomu dodal. Ked sa ta komunita rozbehne, tak mozem aj ja niecim prispiet.
Zaznamenané
zvalo
Newbie
*

« Odpoveď #37 kedy: Sobota, 03. Máj 2008 07:14 »

Janci, moja chyba, ze sa v tomto vlakne zacala riesit jedna konkretna osoba. Povodne som chcel poukazat na roztriestenost no a potom sa mi to zvrhlo na temu nespoluprace a mazania prispevkov - co k rastu komunity neprospieva. Tym vsak nechcem povedat, ze za to moze jedna konkretna osoba. Nehladam vinnikam, len som napisal co ma hneva. Nepatri to do tohoto vlakna, no je tam urcita paralela k zakladnemu problemu ...
Zaznamenané
jano
Sr. Member

« Odpoveď #38 kedy: Sobota, 03. Máj 2008 11:33 »

Zvalo, Ty si tusim vinny za vsetko ...  Huh? ... srandujem  Smiley.
Zaznamenané
zvalo
Newbie
*

« Odpoveď #39 kedy: Sobota, 03. Máj 2008 11:49 »

Nehovor to nahlas, nahodou sa s tym stotoznim ...  Cheesy

Este aby som sa vratil k joomla.sk, teda co by sa podla mna malo zmenit [ak tu nieco chcete menit]:

• velka chyba, ze nie su aktualne clanky na titulke [spominana J! 1.0.14 RC1 - je to hanba pre web]
  • chybajuca slovencina pre verziu 1.5.x [kde to stoji? treba pomoct? vyzva na titulke spravy svoje, verte mi]
  • vo fore som nenasiel zvlast rubriku pre 1.5, je len RC
  • na inych forach, sa riesia preklady pre rozne komponenty Joomla, ako mnou spominany VM 1.1 [v inom vlakne]. Ja by som vam navrhol oslovit tych ludi co robia preklady, aby to publikovali tu na tejto stranke. ked nepride hora k mohamenadovy ... sami dobre viete ako to chodi Wink

A ako pozitivum tohto webu [je bohuzial len jedno]:
  • funkcne diskusne forum, kde sa ludia pytaju a dostavaju adekvatne odpovede

Myslim, ze toto mal byt povodne moj prvy a zaroven posledny prispevok v tomto vlakne  Afro
Zaznamenané
Marek
Newbie
*

Príspevkov: 2

« Odpoveď #40 kedy: Sobota, 03. Máj 2008 11:55 »

Dobry den, neviem presne co zmenit na joomla.sk ale rad by som sa vyjadril k tomuto:
joomlahelp.sk je projekt Karola, odviedol tam kus prace a pomaha ludom na fore ako sa da. Nikto nikomu nebrani pridat sa, takze ziadna one-man-show. V prekladoch nie je sam a vobec nie je pravda ze by mu ludia utekali prec, pravda je ze ludi ktori maju chut prispievat a nie len davat je na slovensku malo.
A z osobnej skusenosti viaceri vieme, ze by sme aj chceli ale nieto casu.
Ako uz Tibor povedal, nejakemu mrkvickovi je absolutne jedno ci tam je niekoho meno v hlavicke, aj tak tam na 90% nikdy nenazrie. Podstatne je aspon sa neosocovat navzajam a mozne prideme o krok blizsie k niecomu co sa vola komunita. A hlavne robit zmysluplnu pracu.
Zaznamenané
Tibor Tóth
Administrator
Hero Member

« Odpoveď #41 kedy: Sobota, 03. Máj 2008 14:14 »

Ahoj Marek, vitaj a fóre!

Z dôvodu, že sám si preniesol tému opäť na Karola a joomlahelp, tak mi dovoľ, aby som na to reagoval - aj keď stále si myslím, že táto téma by mala byť o niečom inom.

Ak sa nemýlim, si Marek Šabo - člen akreditovaného prekladateľského tímu. Toľko len na úvod, aby bolo všetko na poriadku.

Téma "one-man-show"

Mrzí ma, že ( ani Ty ) si dôkladne neprečítal môj príspevok.

Joomla.sk prežíva už podruhé situáciu, keď admin (majiteľ domény) sa na dlhšiu dobu odmlčal a  nikto nevie, čo sa vlastne stalo. Komunita potrebuje "leadrov" - ktorí usmerňujú chod, definujú kroky a pod. A hlavne potrebuje veľa nadšencov a dobrovoľníkov na prácu - moderovanie, články, projekty, stretnutia. Toto nemôže byť "one-man-show"!
Začiatkom mesiaca sa mi podarilo prehovoriť 3 ochotníkov na užšiu spoluprácu. Je to len malá náplasť na ranu, ale aspoň fórum, ktoré ako tak žije, má nových moderátorov.
Rovnako, ako Karol, aj Ty si vytrhol z kontextu slovo one-man-show a obaja to posudzujete, ako ďalší útok na Vás, na Karola, na joomlahelp.  Huh?
Ale ja som písal o joomla.sk, o sebe! Vysvetloval som situáciu, že admina nieto a dostatočná úroveň sa nedá zabezpečiť v jednej osobe (one-man-show!). Z toho dôvodu som aspoň vymenoval 3 moderátorov na správu fórumu, ktorý ako tak žije.
Karol na tomto svojom omyle postavil celý svôj článok!
Hodnotiť článok nechcem - je písaný krvavými očami od zlosti a plné osočovania. Nie že by to bolo niečo nové, žiaľ, zvykli sme si už na to. Mrzí na to, lebo Karol opäť nepochopil podstatu vecí a vybral sa známou cestou hľadania triedneho nepriateľa. Preto som neskôr vo svojich príspevkoch písal, že čas asi ešte nedozrel.

O to komickejšie vyznie jeho jeden komentár (16.) - "nechcem tu este viac roznecovat flame war, ale ... zda sa ze nam Tibor trosku vyrastol a niektore veci konecne pochopil - uvidime aka bude buducnost ". A v zápätí však nalinkoval diskuziu, ktorá opäť nepotrebuje komentár. Podotýkam, vtedy som nabol ešte adminom fóra/stránky joomla.sk
Preto si kladiem otázky:
"Prečo má tak rád Karol slovo flame war?"  Shocked
"Kam som mal dorásť?" - ak sa nemýlim, som min. o 10 rokov starší, ako on.

To na margo toho, čo si písal:
joomlahelp.sk je projekt Karola, odviedol tam kus prace a pomaha ludom na fore ako sa da. Nikto nikomu nebrani pridat sa, takze ziadna one-man-show. V prekladoch nie je sam a vobec nie je pravda ze by mu ludia utekali prec, pravda je ze ludi ktori maju chut prispievat a nie len davat je na slovensku malo.

Téma preklady

Jednu vec nepochopím. Prečo sa stále Karol pýta joomla.sk, alebo Michala Hrašku (komentár č.6), že kedy vydá(me)slovenčinu pre Joomla! 1.5?  Shocked
Však Karol a joomlahelp je akreditovaný partner pre preklady! Ak to trošku preženiem - jeho psia povinnosť je to vydať, keď sa prihlásil, že to bude koordinovať.
Ak to nejde v spolupráci joomla.sk a joomlaportal.sk, tak musí nájsť iné alternatívy. On je za to zodpovedný. Ako koordinátor prekladu musí nájsť ludí, ktorí prekladajú, lektorujú, recenzujú. Prečo stále vyžaduje pripojenie sa ludí, ktorí o to nemajú záujem? Hudobná vsuvka.  Smiley

Trošku zavádzajúca je aj informácia v jeho článku o "voľnom období" prekladov. Áno, bolo také obdobie a za joomla.sk som sa okamžite ozval príslušným koordinátorom na joomla.org. Oznámili mi, že celá systematika a štruktúra prekladateľského tímu sa mení a z toho dôvodu nechcú teraz menovať nového akreditovaného partnera (joomla.sk), lebo aj tak všetko bude po novom. Ovšem po krátkom čase Karol opäť zobral späť svoje rozhodnutie a chcel pokračovať v prekladoch. A čuduj sa svet - opäť bol akreditovaným prekladateľom, t.j. dostal status (späť), o ktorom mi písali z joomla.org, že ho nechcú udeliť až do vyjasnenia pozicií nikomu.  Shocked
Práve kvôli zmenám v štruktúre prekladateľského tímu TWG na joomla.org odišiel Jean-Marie Simonet z tímu, o čom píše aj Karol na vlastnej stránke.
"Voľné obdobie" bolo práve vtedy, keď sa približoval termín vydania stabilnej verzie Joomla! 1.5 a mne už vtedy bolo jasné, že stabilná verzia sa objaví bez slovenského jazyka. Aj sa tak stalo. Čo je ovšem väčší problém, že sme pri verzii 1.5.3 a situácia je taká, že "tú preskakujete", aby ste sa mohli sústrediť na Joomla! 1.5.4.  Undecided Som členom iného prekladateľského tímu, ale tam nepreskakujeme žiadne verzie, preto mi je čudná vaša taktika.

Pokúsim sa ešte raz teda zhrnúť, čo a ako som myslel v predchádzajúcom príspevku, lebo evidentne obaja (Ty a Karol) niečo nepochopili:
  • Poukazoval som na potrebu zjednotiť roztrieštenú komunitu.
    Myslím si, že tá malá, ale existujúca komunita si zaslúži kvalitnejšiu podporu
  • Vysvetlil som momentálnu situáciu joomla.sk
    One-man-show som myslel na seba - admin sa nám stratil!  Grin

Z hore uvedených dôvodov sa mi zdalo, že reakcia Karola vo svojom článku nebola adekvátna a vlastne sa nič nezmenilo za posledné roky. Hľadá sa triedny nepriateľ, vinník ; poukazuje sa na to, že práve ten druhý je na vine, že ja nemôžem robiť svoju prácu (!) ; zbytočné hľadenie do minulosti a na spáchané krivdy a pod.
Žiaľ ma nenapadá opäť iné prirovnaie, ako tá blbá politická scéna. A to je veľmi nebezpečné. Lebo všetci vieme, kam vedie táto cesta - do apatie ludí.

Preto trvám na tom, že: Raz...  Wink
Zaznamenané

Tibor Tóth - Fórum Admin
Tibor Tóth
Administrator
Hero Member

« Odpoveď #42 kedy: Sobota, 03. Máj 2008 14:22 »

Tibor, OK ... neviem, co by som k tomu dodal. Ked sa ta komunita rozbehne, tak mozem aj ja niecim prispiet.

Ok, budem veľmi rád. Niečo už chystám...  Tongue  Grin
Zaznamenané

Tibor Tóth - Fórum Admin
Marek
Newbie
*

Príspevkov: 2

« Odpoveď #43 kedy: Sobota, 03. Máj 2008 18:11 »

Ahoj, dakujem za privitanie, ano som to ja, ved sa neskryvam Smiley.
Prispevok ktory som napisal som napisal lebo som mal trochu pocit, ze niektori ludia to tak chapu a chcel som na to vrhnut trosku viac svetla, ja som pochopil o com si pisal vo svojom prvotnom prispevku. Nic som nechcel vytrhavat z kontextu, ak to tak vyznelo tak sa ospravedlnujem.

K preskakovaniu verzie: vsetci dobre vieme ako tazko je prekladat ked mame popri tom x inej dolezitej prace. Kedze sa niekde vyssie ludia rozhodli ze budu castejsie vydavat verzie je to ok ale ako som uz povedal, je velmi slaba iniciativa k prekladaniu a ak je tak niekedy nepostacuju vedomosti.

V com osobne vidim najvacsi problem je osocovanie prekladov, nalejme si cisteho vina, nikto z nas tu neprednasa informatiku na Cambridge. Takze najdolezitejsie je o prekladoch diskutovat a nie povedat je to divne, doslovne atd. Je tazke povedat kedy sa hladina ustali a preklady dosiahnu uroven vyvoja joomla takze sa to vsetko bude stihat. Dolezite je mat v tom system, predsa len to neni stara joomla a osobne mam pocit ze niektore kluce na preklad su doslova od veci a je tazko na to prist kym sa nevyskusa viac variant.

Ohladom zjednotenia komunit sa nemozem moc vyjadrovat, ja som tu mlada rybka v rybniku to je na vacsich kusoch aby rozhodovali o tychto veciach.
Zaznamenané
Miroslav Blaho
Full Member

Príspevkov: 135

« Odpoveď #44 kedy: Nedeľa, 04. Máj 2008 08:46 »

Ok, budem veľmi rád. Niečo už chystám...  Tongue  Grin

aj ja sa hlásim z k budovaniu JOOMLA komunity, Urobím, čo bude v mojých silách.
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3]
Tlačiť
Prejsť na: