Dobrý Deň, Hosť
Meno:  Heslo: Zapamätať  Obnoviť heslo | Registrovať
Štvrtok, 24. Máj 2012 19:20

Problem so spam-om
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia

Pokročilé vyhľadávanie

24397 príspevkov v 4753 tém- od 64464 užívateľov - Najnovší užívateľ: becks6

Štvrtok, 24. Máj 2012 19:20
Strán: [1]
Tlačiť
Autor Téma: Problem so spam-om  (Prečítané 4417 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Dáša
Full Member

Pohlavie: Ženské
Príspevkov: 164

« kedy: Nedeľa, 11. Február 2007 21:57 »

Ja chlapci možno trošku odbočím ...

Mám problém s tým, že sa mi na stránku registrujú kadejakí "dobrodruhovia", ktorí si asi cez môj e-mail posielajú poštu.Vždy je v e-maili  vcgdtr@mojadomena.sktickedoff Denne mi chodí cca 30 e-mailov Mailer daemonov a postmasters a čo ja viem, čo ešte . Registrujú sa mi z Paraguaja, Angoly, Egypta ....pochybujem, že chcú v mojm shope niečo nakúpiť.  Lezie mi to na nervy a preto ich blokujem priamo v admine e-shopu. Napriek tomu do e-mailovejk schránky dostávam ponuky na viagru a tých daemonov a postmasterov.... atď.

Moc PC nerozumiem, tak mi prosím poraďte, čo s tým..Hosting mám u superwebhostingáčov. 
Zaznamenané

Dáša
jano
Sr. Member

Pohlavie: Mužské
Príspevkov: 491

« Odpoveď #1 kedy: Nedeľa, 11. Február 2007 22:21 »

Mám problém s tým, že sa mi na stránku registrujú kadejakí "dobrodruhovia", ...

Cez backend mas nastavene v Global settings  "Use New Account Activation:" na nie, to jest, moze sa Ti ktokolvek prihlasit bez aktivacie cez svoj platny email. Prepni to na ano, aby musela prebehnut aktivacia a sleduj, ci sa zmensi pocet spamov. Oni sa totiz prihlasuju pomocou automatov ... a tie si vymyslia nejaky neplatny email a Ty si neoveris, ze existuje, ak si dala "Use New Account Activation:" na nie.
« Posledná zmena: Nedeľa, 11. Február 2007 22:25 od jano » Zaznamenané
admin
Administrator
Hero Member

Príspevkov: 1431

« Odpoveď #2 kedy: Nedeľa, 11. Február 2007 22:23 »

No mne ich denne chodi tak 200-300  tickedoff
To ze ich v shope zablokujes ti moc nepomoze,lebo oni to posielaju zo "svojeho" pocitaca pod vymyslenym mailom na tvojej domene.
Jedine riesenie je vytvorit si na to filtre v mailovom programe.
Zaznamenané
Tibor Tóth
Administrator
Hero Member

Príspevkov: 667

« Odpoveď #3 kedy: Nedeľa, 11. Február 2007 22:48 »

Na miesto overovania, či existuje/neexistuje mail, cez ktory sa registroval robot (on zvycajne aj existuje!) je účinnejšie zamedziť  registrácii vôbec.
Na väčšine miest na webe pri formulároch dnes už nájdete kontrolný obrázok, s "čudnými, zle čitateľnými číslami", ktoré treba zadať, pre úspešnú registráciu. Ten robot samozrejme nevie prečítať, preto nedojde ani k registrácii.

Jednou takou technológiu je CAPTCHA.

Viac na Wiki, alebo na stránke captcha.net.

Walter Cedric spravil aj komponent pre Joomla! - Security Images: THE CAPCTHA engine.

Tibor

Zaznamenané

Tibor Tóth - Fórum Admin
Peter Servanský
Global Moderator
Full Member

Príspevkov: 125

« Odpoveď #4 kedy: Pondelok, 12. Február 2007 10:18 »

Problém so spamom je rovnaký ako problém s vírmi. Nikdy (asi) nepríde čas, kedy sa ich zbavíme navždy (iba ak nebudeme zapínať PC  laugh )

Ak môžem, odporúčam ti už uvádzaný Security Images - ten má možnosť pridávania tzv. overovacieho kódu do hocijakej časti webu (samozrejme nutne upraviť kód ručne pridáním asi 3 riakov  Smiley )

Po naištalovaní si daj admin menu - security image - for developer.... a tam sa dozvieš viac.... Smiley

Prajem všetko dobré...
Zaznamenané

Láska sa nestráca, iba mení formu...
Dáša
Full Member

Príspevkov: 164

« Odpoveď #5 kedy: Pondelok, 12. Február 2007 19:10 »

Nainštalovala som si security images 4.1.2, stiahla som si aj nejaké súbory pre joomla 1.0.12, prekopírovala som cez FTP na server do adresárov, napriek tomu sa mi pri zaregistrovávaní nového člena nezobrazuje obrázok s číslami - captcha .

Čo treba prosím ešte nastaviť ? Anglicky neviem, teda ma neposielajte na stránky autora .
Zaznamenané

Dáša
Tibor Tóth
Administrator
Hero Member

Príspevkov: 667

« Odpoveď #6 kedy: Utorok, 13. Február 2007 14:58 »

Nepošlem Ťa na stránky autora, ale choď do Administrácie.  Wink
Pozri sa, či máš zapnuté v komponente SI na druhej záložke (Joomla-Patches) tie moduly, ktoré chceš chrániť kódom. (napr. Login : Yes, Registration : Yes, atď)

Tibor
Zaznamenané

Tibor Tóth - Fórum Admin
simonTN
Jr. Member
**

Príspevkov: 82

« Odpoveď #7 kedy: Utorok, 15. Máj 2007 06:03 »

Neviem či toto pomôže ale vyskúšaj: http://slovak-97379911267.spampoison.com/ Ja to používam a zatiaľ som nezaznamenal žiadne zneužívanie. A ešte sa chcem opýtať múdrejších odo mňa. Má spampoison nejaký reálny význam, alebo je to len ďalší "šperk", ktorý som si pridal na web... ?
Zaznamenané

Oh donkey!! Ale snaživý...
akinom
Sr. Member

Príspevkov: 496

« Odpoveď #8 kedy: Utorok, 15. Máj 2007 12:06 »

A ešte sa chcem opýtať ....Má spampoison nejaký reálny význam, alebo je to len ďalší "šperk", ktorý som si pridal na web... ?
Ja som ho mala tiez nasadeny nejaky cas a moja skusenost je taka, ze v tom case som praveze dostavala viac spamov, ako dovtedy. Odkedy to mam dole, vratili sa spam-maily do normalu.
Monika
Zaznamenané

xxCOOL
Newbie
*

Príspevkov: 7

« Odpoveď #9 kedy: Streda, 08. August 2007 09:50 »

Dobrý deň. Dá sa použiť tento komponent na komentáre ku RSGalery 2? Potreboval by som zabezpečiť práve komentáre ku galérii, kvôli spamu. Existuje nejaká pomoc? Ďakujem pekne.
Zaznamenané
admin
Administrator
Hero Member

Príspevkov: 1431

« Odpoveď #10 kedy: Streda, 08. August 2007 21:24 »

Od verzie SVN 67 je uz v komentaroch zakomponovana anti-spamova ochrana pomocou komponentu Security images.
Nightly Builds (vyvojarske verzie) najdes tu:
http://rsgallery2.net/nightly/

Kedze sa ale nejedna o oficialne vydanie,je pouzitie tejto verzie dost riskantne,nakolko je urcena viac-menej len na testovanie.
Zaznamenané
xxCOOL
Newbie
*

Príspevkov: 7

« Odpoveď #11 kedy: Štvrtok, 09. August 2007 05:10 »

Vďaka za pomoc. Vyskúšam, a uvidím či bude fungovať korektne. Urobím zálohu a testnem to. Pekný deň Vám všetkým prajem.
Zaznamenané
Strán: [1]
Tlačiť
Prejsť na: