Dobrý Deň, Hosť
Meno:  Heslo: Zapamätať  Obnoviť heslo | Registrovať
Štvrtok, 24. Máj 2012 19:15

Name day - problem
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia

Pokročilé vyhľadávanie

24397 príspevkov v 4753 tém- od 64464 užívateľov - Najnovší užívateľ: becks6

Štvrtok, 24. Máj 2012 19:15
Strán: [1]
Tlačiť
Autor Téma: Name day - problem  (Prečítané 6608 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Bruno Jendrál
Jr. Member
**

Pohlavie: Mužské
Príspevkov: 67

« kedy: Štvrtok, 01. Február 2007 14:48 »

Zdravim, poradi mi niekto, co mam urobit, aby mi pisalo spravne diakritiku v module nameday? Mam nastavene UTF8, ked zmenim na ine, vsetko ostatne mi rozhasi, len mena su OK, takze to dam spat a vsetko pise OK len tie meniny maniesto dlznov su stvorceky. Vopred vdaka za pomoc
Zaznamenané

Peter Servanský
Global Moderator
Full Member

Príspevkov: 125

« Odpoveď #1 kedy: Štvrtok, 01. Február 2007 14:57 »

Cheesy Neupravoval si súbor s jazykom v nejakom editore?  angel
Zaznamenané

Láska sa nestráca, iba mení formu...
Bruno Jendrál
Jr. Member
**

« Odpoveď #2 kedy: Štvrtok, 01. Február 2007 15:01 »

ee, a ako by som to mal urobit? v com?

Cheesy Neupravoval si sďż˝bor s jazykom v nejakom editore?  angel
Zaznamenané

Tibor Tóth
Administrator
Hero Member

Príspevkov: 667

« Odpoveď #3 kedy: Štvrtok, 01. Február 2007 15:02 »

Musiš mať rovnaké kódovanie Nameday, ako máš stránku. Na prekódovanie použi Pspad. (www.pspad.com)

Tibor
Zaznamenané

Tibor Tóth - Fórum Admin
Bruno Jendrál
Jr. Member
**

« Odpoveď #4 kedy: Štvrtok, 01. Február 2007 15:13 »

Stranku mam v kodovani (Global Configuration - Language - slovak_utf, Country Locale sk_SK. NameDay som si stiahol z tejto stranky, verzia je 1.2. Stiahol som si aj ten soft (www.pspad.com), no a neviem, co s tym. Mohol by si mi poradit? Resp. ako, kde pozriem v akom kodovani je ten NameDay? Vdaka

Bruno

Musiš mať rovnaké kódovanie Nameday, ako máš stránku. Na prekódovanie použi Pspad. (www.pspad.com)

Tibor
Zaznamenané

Bruno Jendrál
Jr. Member
**

« Odpoveď #5 kedy: Štvrtok, 01. Február 2007 15:23 »

Inac problem nie je v zobrazovani mien, tie ukazuje dobre, ale Dnes má meniny (mi ukazuje namiesto má m a stvorcek), to iste zajtra má meniny.

Stranku mam v kodovani (Global Configuration - Language - slovak_utf, Country Locale sk_SK. NameDay som si stiahol z tejto stranky, verzia je 1.2. Stiahol som si aj ten soft (www.pspad.com), no a neviem, co s tym. Mohol by si mi poradit? Resp. ako, kde pozriem v akom kodovani je ten NameDay? Vdaka

Bruno

Tibor
Zaznamenané

Libor Gabaj
Newbie
*

Príspevkov: 1

« Odpoveď #6 kedy: Štvrtok, 01. Február 2007 15:41 »

Tak ako napísal Tibor, musíš mať rovnaké kódovanie stránky aj databázy Name-day. Tá je, žiaľ, pôvodne len v kódovaní ISO 8859-2. Avšak vďaka tomu, že je to len textový súbor 'mena.dat', môžeš si ho PSPadom prekódovať. Nastav si najskôr v PSPade 'Format' na ANSI alebo ISO 8859-2 (nesmieš mať ale v nastaveniach natvrdo nastavené iné kódovanie). Potom natiahni databázu 'mena.dat'. Prepni 'Format' na UTF-8 a súbor ulož pod tým istým menom. Je ale rozumné pôvodnú databázu najskôr premenovať alebo skopírovať inde, aby si si ju pôvodnú zachoval.

Ďalšou možnosťou je uvedeným spôsobom si vyrobiť databázy pre jednotlivé kódovania a upraviť modul v 'mod_meniny.php' v premennej '$namelist' podľa aktuálneho kódovania. Na kompletnosť by to v takomto prípade chcelo samozrejme upraviť aj inštalačný súbor 'mod_meniny.xml'. Ale to už si vyžaduje viac ako len používateľský prístup.

Nazdar.
« Posledná zmena: Štvrtok, 01. Február 2007 16:04 od admin » Zaznamenané
DarkOmen
Newbie
*

Príspevkov: 8

« Odpoveď #7 kedy: Štvrtok, 01. Február 2007 15:43 »

Ja som mal s tymto problem po prvej instalacii joomla riesenie je jednoduche teda aspon bolo u mna
vsade ale uplne vsade aj pri instalacii joomla som nastavil kodovanie win_1280 myslim ze tak a bolo vsetko ok Wink
Zaznamenané
peter844
Newbie
*

Príspevkov: 4

« Odpoveď #8 kedy: Štvrtok, 01. Február 2007 16:00 »

Zdravim, poradi mi niekto, co mam urobit, aby mi pisalo spravne diakritiku v module nameday? Mam nastavene UTF8, ked zmenim na ine, vsetko ostatne mi rozhasi, len mena su OK, takze to dam spat a vsetko pise OK len tie meniny maniesto dlznov su stvorceky. Vopred vdaka za pomoc

pises alebo tak som to pochopil ze ked mas nastavene UTF8 tak je vsetko OK aj mena aj stranka akurat "menina má" nieje v poriadku...

pokial hej tak tvoj problem je v tom ze php subor mod_nameday.php v ktorom sa nachada aj problemový text "menina má" je ulozeny v kodovani CP1250, tvoj problem vyriesis ked tento php subor otvoris v pspade ako tu pisali niektory a zmenis mu kodovanie na UTF8.

Dalsia vec kodovanie CP1250 maju nastavene aj vsetky *.dat subory (aspon tie co som stiahol odtialto). Neviem ci si to autor scriptu nevsimol alebo nato zabudol ale *.dat su vsetky v kodovani CP1250 takze ten konkretny ktory potrebujes otvoris v pspad a zmenis kodovanie na UTF8.

musis davat pozor aby si mal kodovanie na stranke, v suboroch, databaze... rovnake.

Zaznamenané
cipana
Newbie
*

« Odpoveď #9 kedy: Štvrtok, 01. Február 2007 16:48 »

Skús, či Ti nechýba toto:

$query="SELECT * FROM mr_clenovia WHERE mr_id='$id'";
     mysql_query("set names cp1250"); //tento riadok
    $result=mysql_query($query);
    $num=mysql_numrows($result);
« Posledná zmena: Štvrtok, 01. Február 2007 17:52 od maaaaartin? » Zaznamenané
Bruno Jendrál
Jr. Member
**

« Odpoveď #10 kedy: Štvrtok, 01. Február 2007 18:22 »

Chcem sa podakovat hlavne Tiborovi, Liborovi Garajovi a Petrovi za pomoc a radu pri mojom probleme ohladom nameday module. Problem sa mi vyriesiel. Este raz vdaka. Wink
Zaznamenané

forraiv
Newbie
*

« Odpoveď #11 kedy: Piatok, 02. Február 2007 11:16 »

skus si subor s menani otvorit m poznamkovom bloku a potom ulozit v spracnom kodovani
ja som mal rovnaky problem a vyriesil som to takto
Zaznamenané
Strán: [1]
Tlačiť
Prejsť na: