Dobrý Deň, Hosť
Meno:  Heslo: Zapamätať  Obnoviť heslo | Registrovať
Štvrtok, 24. Máj 2012 18:27

Pohyblivy content a zlozite menu
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia

Pokročilé vyhľadávanie

24397 príspevkov v 4753 tém- od 64464 užívateľov - Najnovší užívateľ: becks6

Štvrtok, 24. Máj 2012 18:27
Strán: [1]
Tlačiť
Autor Téma: Pohyblivy content a zlozite menu  (Prečítané 964 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
roman5555
Sr. Member

Príspevkov: 327

« kedy: Pondelok, 09. Január 2012 11:47 »

Zdravim vas. Chcel by som vas poziadat o nejake rady ako na takto /vid obrazok/ zlozite menu a ako urobit pohyblivy content.

Teda aby sa v tej bielej bubline zobrazil content po kliknuti na prislusne menu.

Dakujem
Zaznamenané
roman5555
Sr. Member

« Odpoveď #1 kedy: Utorok, 10. Január 2012 10:08 »

hmm to nikto nema nejaky napad ako to urobit ?
Zaznamenané
lostin
Hero Member

Príspevkov: 503

« Odpoveď #2 kedy: Utorok, 10. Január 2012 12:16 »

Celkom dobre tomu nerozumiem.
To menu bude dynamické alebo po kliknutí na neho sa stránka znovu načíta?
V tej bielej bubline sa má zobrazovať obsah (článok,kategória,komponent..) alebo text priradení k menu?
Zaznamenané
roman5555
Sr. Member

« Odpoveď #3 kedy: Utorok, 10. Január 2012 16:20 »

Ano bude to klasicke menu joomlovke to by som nejak dokazal urobit si a v tom bielom ma byt obsah k tej danej polozke menu . cize napriklad clanok a podobne.

ale ak vies o nejakom lepsom rieseni som same ucho Cheesy

dakujem
Zaznamenané
roman5555
Sr. Member

« Odpoveď #4 kedy: Streda, 11. Január 2012 15:33 »

lostin viem mi dat nejaku radu ako by sa to dalo realizovat ?
Zaznamenané
lostin
Hero Member

« Odpoveď #5 kedy: Streda, 11. Január 2012 15:56 »

V Joomle sa bude niečo takéto robiť dosť ťažko,nakoľko miešaš dokopy 2 vzhľady,ktoré sa v štruktúre stránky nachádzajú inde.
Asi najschodnejšie riešenie by bolo napísať si pre takéto zobrazenie komponent.
Druhá možnosť by bola po načítaní stránky urobiť manipuláciu pomocou javaskriptu,konkrétne odobrať obsah z hlavnej časti stránky a pridať ho pod aktívnu položku menu.

Zaznamenané
roman5555
Sr. Member

« Odpoveď #6 kedy: Streda, 11. Január 2012 16:22 »

a keby som to riesil ako si ty pisal ako text pridany k menu ?
Zaznamenané
lostin
Hero Member

« Odpoveď #7 kedy: Streda, 11. Január 2012 16:53 »

Skús sa pozrieť na tento príklad:
http://jsbin.com/awuzin/

Zmenu obsahu som dal na klik,aby to bolo zrozumitelnejšie, v tvojom prípade by sa to dialo automaticky po načítaní stránky.
Zaznamenané
roman5555
Sr. Member

« Odpoveď #8 kedy: Štvrtok, 12. Január 2012 15:03 »

ale tymto riesenim to nebude brat z clankou ale text musi byt priamo v kode sablony ?
Zaznamenané
lostin
Hero Member

« Odpoveď #9 kedy: Štvrtok, 12. Január 2012 16:23 »

Nie,text som do príkladu vložil len pre ilustráciu.
Daný javascript presunie obsah na základe toho,aké ID mu zadáš.
Ak by si mal napr. v šablóne
Kód:
<div id="oldcontent"><jdoc:include type="component" /></div>
tak ti presunie celú hlavnú časť.

Toto riešenie je veľmi všeobecné,nakoľko aj tvoj popis problému je všeobecný Smiley .

Ešte ma napadlo riešenie,kde by sa modul menu upravil tak,aby pod aktívnu položku menu načítal modul z určitej pozície.Do tej pozície by si potom ku každej položke menu priradil iný modul s
obsahom,ktorý sa má zobraziť v bielej bubline.

Zaznamenané
roman5555
Sr. Member

« Odpoveď #10 kedy: Štvrtok, 12. Január 2012 20:09 »

no to druhe riesenie s tymi modulmi sa mi celkom vidi Cheesy a ako to urobit aby bola ta pozicia stale pod aktivnou polozkou ?
Zaznamenané
lostin
Hero Member

« Odpoveď #11 kedy: Piatok, 13. Január 2012 03:27 »

Vytvor si modulovú pozíciu position-69 v xml súbore šablóny, do šablóny ju ale nedávaj,aby sa ti obsah nezobrazoval 2x.

Ku každej položke menu si vytvor do tejto pozície modul a nastav ho iba pre danú položku.
(Myslím,že som videl modul,ktorý dokázal načítať aktuálny článok do modulu.Ak ho nájdeš,ušetrí ti to robotu).Môžeš použiť normálny HTML modul a obsah z článku tam skopírovať alebo použiť niektorý modul na zobrazenie vybraného článku podľa ID.

V šablóne si urob podmienku,aby sa pri týchto položkách menu hlavná časť vôbec nezobrazovala.(ak ju nebudeš zobrazovať nikde,môžeš <jdoc:include type="component" /> zo šablóny úplne vyhodiť).
Itemid položiek menu si zistíš v správe menu v administrácii.Aktuálne Itemid si v šablóne zistíš pomocou
Kód:
JSite::getMenu()->getActive()

V súbore modulu menu modules\mod_menu\tmpl\default.php si niekde na konci po vygenerovaní odkazu vytvoríš podmienku,či je práve vytvorená položka menu aktívna (teda tá,čo sa práve zobrazuje).
Id aktívnej položky máš v premennej $active_id .

Pokiaľ áno,necháš si vygenerovať modul z pozície vytvorenej na začiatku týmto kódom:
Kód:
JFactory::getDocument()->loadRenderer('modules')->render('position-69');

Zaznamenané
roman5555
Sr. Member

« Odpoveď #12 kedy: Piatok, 13. Január 2012 12:22 »

V šablóne si urob podmienku,aby sa pri týchto položkách menu hlavná časť vôbec nezobrazovala.(ak ju nebudeš zobrazovať nikde,môžeš <jdoc:include type="component" /> zo šablóny úplne vyhodiť).
Itemid položiek menu si zistíš v správe menu v administrácii.Aktuálne Itemid si v šablóne zistíš pomocou
Kód:

V súbore modulu menu modules\mod_menu\tmpl\default.php si niekde na konci po vygenerovaní odkazu vytvoríš podmienku,či je práve vytvorená položka menu aktívna (teda tá,čo sa práve zobrazuje).

Pokiaľ áno,necháš si vygenerovať modul z pozície vytvorenej na začiatku týmto kódom:
Kód:

Dakujem ti . chcem sa este spytat ze ako presne ma vyzerat ta podmienka ze ci je polozka menu aktivna a ci aj ten kod na vygenerovanie danej pozicie ma byt v tom subore mod_menu default.php
Zaznamenané
roman5555
Sr. Member

« Odpoveď #13 kedy: Pondelok, 16. Január 2012 12:03 »

Kód:

Kód:

Dakujem ti . chcem sa este spytat ze ako presne ma vyzerat ta podmienka ze ci je polozka menu aktivna a ci aj ten kod na vygenerovanie danej pozicie ma byt v tom subore mod_menu default.php

Lostin vies mi este poradit s tymto ze co mam kde dat aky kod ? dakujem
Zaznamenané
roman5555
Sr. Member

« Odpoveď #14 kedy: Utorok, 31. Január 2012 20:56 »

Kód:

Kód:

lostin prosim ta ako by mala vyzerat ta podmienka ze ci je polozka menu aktivna ? prosim ta ?
Zaznamenané
Strán: [1]
Tlačiť
Prejsť na: