Dobrý Deň, Hosť
Meno:  Heslo: Zapamätať  Obnoviť heslo | Registrovať
Štvrtok, 24. Máj 2012 17:58

Zlavy, Zlavove kupony
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia

Pokročilé vyhľadávanie

24397 príspevkov v 4753 tém- od 64464 užívateľov - Najnovší užívateľ: becks6

Štvrtok, 24. Máj 2012 17:58
Strán: [1]
Tlačiť
Autor Téma: Zlavy, Zlavove kupony  (Prečítané 236 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
roman5555
Sr. Member

Príspevkov: 327

« kedy: Utorok, 13. December 2011 16:20 »

Zdravim ,
chcel by som sa spytat ako vlastne dane zlavy a zlavove kupony funguju.
ako a na zaklade coho sa nejaky kupon a kedy posle uzivatelovi.
ako vyriesit taku vec ze na prvy nakup bude mat kazdy zakaznik nejaku zlavu ?

dakujem
Zaznamenané
lostin
Hero Member

Príspevkov: 503

« Odpoveď #1 kedy: Utorok, 13. December 2011 18:25 »

Kupón je treba najskôr vytvoriť,pričom môže byť buď jednorázový alebo trvalý (platí,až kým sa v administrácii nezruší).Zákazník kód kupónu zadáva v prvom kroku objednávky.
Zľava z kupónu sa vzťahuje na celú sumu objednávky.Kupón sa zákazníkovi neposiela,v administrácii je iba možnosť ho vytvoriť.Zdá sa mi ale,že som videl rozšírenie pre niektorý newsletter komponent,ktoré vedelo vytvárať kupóny a vkladať ich do textu mailu.

Zľavy sa dajú vytvoriť na dobu určitú alebo neurčitú a vzťahujú sa iba na tovar,pri ktorom sú nastavené. Pri vytváraní/úprave tovaru sa dá zadať zľava zo zoznamu alebo sa dá zadať priamo zľavnená cena(potom sa ale nedá určiť jej časová platnosť).

Kupón pred prvým nákupom sa mi nezdá ako dobrý nápad,nakoľko potom si zákazníci budú na každý nákup robiť nový účet.Žiadne také rozšírenie som nevidel (treba sa pozrieť na JED,či niečo také existuje),ale určite by nebol problém napísať plugin,ktorý by pri registrácii vytvoril kupón a jeho kód vložil do potvrdzovacieho mailu.
Taktiež by sa dal vytvoriť modul platby,ktorý by pri prvej objednávke uplatnil nastavenú zľavu.
Zaznamenané
roman5555
Sr. Member

« Odpoveď #2 kedy: Utorok, 13. December 2011 22:48 »

dakujem ti velmi pekne za odpoved. ale chcem sa este spytat ze ked sa kupon neposiela ako k nemu ten zakaznik teda pride ?
Zaznamenané
lostin
Hero Member

Príspevkov: 503

« Odpoveď #3 kedy: Streda, 14. December 2011 03:18 »

Virtuemart distribúciu nerieši,iba základnú správu kupónov.
Môžeš ho dať napr. na Facebook pre fanúšikov,na banner,inzerát v médiách,vytlačiť alebo poslať mailom.
Pokiaľ hľadáš viac funkcionality,skús sa pozrieť na JED:
http://extensions.joomla.org/extensions/extension-specific/virtuemart-extensions/virtuemart-coupons
Zaznamenané
roman5555
Sr. Member

« Odpoveď #4 kedy: Štvrtok, 16. Február 2012 19:57 »

chcem sa spytat ktore z tych rozsireni by urobilo nieco take ze prida do mailu zakaznikovy aj kupon. ale najlepsie aby generovalo kupony. pretoze aby si ho mohol kazdy zakaznik uplatnit iba raz . dakujem
Zaznamenané
Strán: [1]
Tlačiť
Prejsť na: