Dobrý Deň, Hosť
Meno:  Heslo: Zapamätať  Obnoviť heslo | Registrovať
Štvrtok, 24. Máj 2012 17:42

Optimalizacia na rychlost
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia

Pokročilé vyhľadávanie

24397 príspevkov v 4753 tém- od 64464 užívateľov - Najnovší užívateľ: becks6

Štvrtok, 24. Máj 2012 17:42
Strán: [1]
Tlačiť
Autor Téma: Optimalizacia na rychlost  (Prečítané 757 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
makapusa
Newbie
*

Príspevkov: 49

« kedy: Utorok, 15. November 2011 22:45 »

Ahojte, bezim stranku forgym.eu a sice som nahodil JotCache a jFinalizer mam stale pocit,ze sa to pomaly loaduje,na speed metri od google mi to ukazuje 75 ked mam zapnute Jfinalizer oproti 55,ale stale sa to pomali loaduje  uglystupid2
neviete poradit ?  Sad

btw pouzivam: zoo,acesef,kunena,JCE administration,JotCache a jFinalizer -ale nepouzivam ju uz,mam zapnutych asi 16pluginov celkovo.

neviete este dake finty na zvysenie loadovania ?
Zaznamenané
lostin
Hero Member

Príspevkov: 503

« Odpoveď #1 kedy: Utorok, 15. November 2011 23:50 »

Čo nepoužívaš alebo nepotrebuješ,to odinštaluj.Stránku ti môžu spomaľovať aj moduly a pluginy,ktoré robia náročnejšie operácie alebo veľa dotazov do databázy.

Porovnaj si výsledky rýchlosti načítania štandardného Joomla cache-ovania s JotCache.
Rýchlosť načítania stránky závisí aj od rýchlosti hostingu.

Myslím si ale,že hlavným problémom u teba bude dosť veľký počet súborov,ktoré sa nahrávajú pri načítaní stránky (64).
Zaznamenané
makapusa
Newbie
*

« Odpoveď #2 kedy: Streda, 16. November 2011 00:22 »

som myslel,ze pluginy a moduly staci vypnut  Roll Eyes,tak teraz nastava otazka: ked vymazem pluginy ktore su original z joomla,ako ich neskor pri potrebe doinstalujem?

dalsia vec: ako mozem obmedzit tie subory... da sa to vobec?
Zaznamenané
lostin
Hero Member

« Odpoveď #3 kedy: Streda, 16. November 2011 00:48 »

V podstate ich stačí odpublikovať,ale pokiaľ ich nepoužívaš,tak zbytočne zaberajú miesto.
Samozrejme som mal na mysli len doinštalované pluginy, nie tie, ktoré sú "originál".

Máš tam napríklad dosť veľa CSS súborov.Len samotná šablóna ich má 7.Tie by stačilo ručne(alebo lepšie cez nejaký nástroj) spojiť a odkazy na ne odstrániť zo šablóny. Len nespájaj CSS súbory určené pre vybrané prehliadače (opera.css, ie.css).Tie sa podmienečne načítavajú len v danom prehliadači a spojením by sa ti mohla rozpadnúť šablóna.

To isté sa týka aj CSS súborov ZOO a javascriptových súborov. Nevýhoda je,že musíš vedieť,čo robíš,takže pokiaľ sa do toho chceš pustiť,nezabudni si všetko zálohovať.

Druhá možnosť je použiť na to niektorý plugin (napr. spomínaný jFinalizer).Všetky,čo som testoval ale vyžadujú experimentovanie s konfiguráciou pre nájdenie optimálneho nastavenia.
Zaznamenané
makapusa
Newbie
*

« Odpoveď #4 kedy: Streda, 16. November 2011 15:18 »

neviem ci doslo k dakemu zrychleniu,ale asi ano  Roll Eyes
podarilo sa mi sprevadzkovat jfinalizer ktory mi nicil dizajn stranky,ale ak nespracuvava zoo.css a print.css tak je vsetko ok :-)

inak cez aky plugin zistujete pocet spojeni? a take srandicky ?
Zaznamenané
lostin
Hero Member

« Odpoveď #5 kedy: Streda, 16. November 2011 18:29 »

Na začiatok úplne stačia "Nástroje pre vývojárov" v Google Chrome.Na záložke Network môžeš sledovať počet načítaných prvkov aj rýchlosť ich načítania.
Zaznamenané
makapusa
Newbie
*

« Odpoveď #6 kedy: Pondelok, 21. November 2011 13:16 »

okay,daco sa mi podarilo spravit a teraz mam na google speed 82/100  lenze mam taky problem,ze sa mi cachuju aj komenty...

pouzivam jotcache a taktiez mam povolene v global configuration - conservative caching, ako ale vypnem aby sa mi komenty nechachovali?  Sad
Zaznamenané
makapusa
Newbie
*

« Odpoveď #7 kedy: Nedeľa, 11. December 2011 23:15 »

Ahoj,tak podarilo sa mi vcelku zrychlit rychlost webu. na google Page Speed mam 83/100 a na pingdom mam 76/100 teraz by ma ale zaujimala ako mozem,zrychlit este nacitavanie...

http://tools.pingdom.com/fpt/#!/jbzqLLIZ3/www.forgym.eu -strasne dlho trva nacitanie len forgym.eu,ostatne je uz lahoda,neviete mi poradit,co by som este mohol spravit ?
Zaznamenané
lostin
Hero Member

« Odpoveď #8 kedy: Pondelok, 12. December 2011 10:11 »

Je to čas,za ktorý server vráti html dokument,takže je to závislé od rýchlosti serveru a počtu operácii,ktoré musí pri vytvorení stránky previesť.

Keďže ohľadne optimalizácie si už zrejme urobil maximum,riešenie by bolo nájsť rýchlejší hosting alebo prejsť na virtuálny server.
Zaznamenané
makapusa
Newbie
*

« Odpoveď #9 kedy: Sobota, 14. Január 2012 12:15 »

ono bude to hostingom,nahodil som si Average Load and Uptime plugin a hodnoty mam "load average: 68.02, 72.82, 72.25" napisal som WS a dosla mi odpoved: "Dobry den,
 ano evidujeme na jednom serveri vyssi load nez obycajne. Pracujeme na jeho znizeni." ak je 72-vyysi load,tak dakujem pekne  Undecided

neviete mi poradit,daky hosting sk,co garantuje daky minimalny vykon pre hosting? zatial som ho videl len na savana.cz
Zaznamenané
lostin
Hero Member

« Odpoveď #10 kedy: Sobota, 14. Január 2012 14:25 »

Tá hodnota neznamená,že je 72x vyšší load,ale že server je zaťažený na 72%.Okrem toho tento údaj nie je úplne relevantný,nakoľko načítanie tvojej stránky môže závisieť od viacerých serverov (napr. väčšina hostingov má samostatný MySQL server).

Nakoľko sa jedná ho zdielaný hosting,nikto ti výkon garantovať nemôže,pretože na jednom serveri beží x domén,ktoré zdieľajú pridelené prostriedky.Pokiaľ chceš garantovaný výkon,budeš musieť prejsť na virtuálny alebo dedikovaný server.
Zaznamenané
makapusa
Newbie
*

« Odpoveď #11 kedy: Sobota, 14. Január 2012 15:54 »

ja som si doteraz myslel,ze do 1 nie je v rade ziaden proces a vsetky sa spracuvaju,... a nad 1 uz sa musia stavat do fronty.. co potom spomaluje,pletie sa snad  Roll Eyes

potom ake je riesenie,aby som nemal pocit,ze hostujem v USA,za pristupnu cenu ?
« Posledná zmena: Sobota, 14. Január 2012 16:03 od makapusa » Zaznamenané
lostin
Hero Member

« Odpoveď #12 kedy: Sobota, 14. Január 2012 16:57 »

Ako pri všetkom,je to kompromis medzi cenou a výkonom.
Pokiaľ je rozhodujúca cena,riešenie je zdieľaný hosting.
Pokiaľ je rozhodujúci výkon, riešenie je vlastný (virtuálny) server + CDN pre statický obsah(obrázky,css,js).

Ďalší limitujúci faktor je konektivita.Stránka sa ti z rôznych častí sveta bude načítať rozdielne rýchlo v závislosti od konektivity medzi klientom a serverom.
Zaznamenané
makapusa
Newbie
*

« Odpoveď #13 kedy: Sobota, 14. Január 2012 19:42 »

a co si myslite o savane.cz ?? cenovo to vyzera dostupne. vlastny server kvoli zlozitosti nechcem
Zaznamenané
Strán: [1]
Tlačiť
Prejsť na: