Dobrý Deň, Hosť
Meno:  Heslo: Zapamätať  Obnoviť heslo | Registrovať
Štvrtok, 24. Máj 2012 17:37

Rezervačný systém
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia

Pokročilé vyhľadávanie

24397 príspevkov v 4753 tém- od 64464 užívateľov - Najnovší užívateľ: becks6

Štvrtok, 24. Máj 2012 17:37
Strán: [1]
Tlačiť
Autor Téma: Rezervačný systém  (Prečítané 264 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
tomiit
Newbie
*

Pohlavie: Mužské
Príspevkov: 8

« kedy: Piatok, 11. November 2011 19:01 »

Ahoj.
Nevedel som kde mám túto tému zaradiť. Tak som ju vložil sem.

Potreboval by som poradiť od niekoho kto mal už niekedy skúsenosť s rezervačným systémom. Chcel by som sa spýtať či ten systém je prepojený s databázou tak, že si znej ťahá informácie o hoteloch a všeobecne o ubytovaní? Lebo mám problém a to, že by som potreboval nejak prepojiť môj skúšobný rezervačný systém s iným teda asi tak ze vlastne 2 rezervačné systémy ktoré by boli umiestnené na iných serveroch by ukazovali spoločné jadro a keby sa niečo zmenilo na jednom rezervačnom systéme teda napr. by niekto si kúpil zájazd tak že by sa to ukázalo aj na druhom RS. Teda aj ma kus napadlo ako by to teoreticky asi mohlo byť, že vlastne by 2 rezervačné systémy robili so spoločnou databázou? Nemám s tým skúsenosť tak som sa chcel spýtať či mi náhodou nevie niekto poradiť a popísať stručne ako to funguje a ako to vyšpekulovať. Dúfam, že som to opísal zrozumiteľne.

Ďakujem za rady.
Zaznamenané
Michal Hraška
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 4059

« Odpoveď #1 kedy: Piatok, 11. November 2011 19:20 »

Ak som dobre pochopil tak chces prepojiť nejaký systém s tvojim, tak ze ked si niekto rezervuje ukaze to u neho, odkadiaľ to tahas ?

Ak to je tak ako si myslim je to troska problém, dalo by sa to nejak stahovat cez nejake kanály ale ani to neviem ci by bolo realne.
Mozno by to bolo realne tak ze si stiahsnes jeho data a potom nejak prehodis do tvojich tabuliek, ale neviem si to predstavit ako by sa to riešilo spätne.
Zaznamenané
tomiit
Newbie
*

« Odpoveď #2 kedy: Sobota, 12. November 2011 17:07 »

Ahoj a ďakujem za reakciu na tému.

Nedalo by sa to urobiť tak že by som pri inštalácii joomly vložil ako databázu jeho údaje len či by sa nejak nedal zmeniť názov hostiteľa teda nejak presmerovať sa na jeho databázu. Že vlastne moja joomla by používala jeho databázu.

A nevedel by si mi prosím poradiť na skúšanie a nejaké priučenie nejaký free rezervačný systém? Pozeral som tie, ktoré sú na stiahnutie, ale nevedel som, ktorý by sa dal použiť. Aby mal nejak viac funkcií. Lebo sám rezervačný systém si robiť netrúfam, tak aspoň niečo na testovanie.

Ďakujem.
Zaznamenané
lostin
Hero Member

Príspevkov: 503

« Odpoveď #3 kedy: Nedeľa, 13. November 2011 04:14 »

Keď píšeš "ten rezervačný systém",máš na mysli nejaký konkrétny ?
Rezervačný systém nie je štandardné pomenovanie a dá sa povedať,že skoro každý je iný.

Z tvojich 2 príspevkov mi nie je vôbec jasné o akú situáciu sa jedná.
 Sú tie 2 rezervačné systémy v tvojej správe?
 Sú totožné,čo sa týka systému a databázy ?
Je master databáza prístupná cez vzdialený prístup alebo len lokálne?

Na to,aby dokázali 2 vzdialené systémy spolu komunikovať (čo sa mi zdá,že je tvoj prípad), musí systém,ktorý data vlastní(server), poskytovať API pre komunikáciu,či už vo forme RPC,SOAP , REST alebo inom.

V prípade,že server (systém,ktorý data vlastní) žiadne API neposkytuje, dajú sa data získať pomocou scraperu.Nie je to ale vhodné riešenie,či už z technického alebo legálneho hladiska.

V prípade,že k dátam,ktoré užívateľ zadáva na druhej stránke (nie server) nepotrebuješ prístup,môžeš rezervačný formulár podrstčiť cez iframe.
Zaznamenané
tomiit
Newbie
*

« Odpoveď #4 kedy: Pondelok, 14. November 2011 12:54 »

Lostin ty si hlava  Afro

Takže ak chcem s mojím rezervačným systémom pracovať s databázou druhého cez vzdialený prístup a ten druhý rezervačný systém nieje môj tak ten druhý systém musí podporovať niektorú z tých možností čo si napísal.

A ešte sa chcem spýtať ak mám 2 joomly nainštalované, teda jedna je v doméne a druhá v poddoméne môžu zdielať jednu moju databázu? Akože by som len zmenil prefix. Dá sa to? Lebo zatial mám len 1 databázu a nechcem dokupovať zatial druhú tak či to je možné.

Ďakujem vám veľmi za pomoc Smiley
Zaznamenané
lostin
Hero Member

Príspevkov: 503

« Odpoveď #5 kedy: Pondelok, 14. November 2011 13:37 »

Limit počtu tabuliek v jednej databáze sa pohybuje v teoretickej rovine a keďže Joomla! podporuje prefix tabuliek,môžeš na jednej databáze prevádzkovať veľa inštalácii Joomla!.

Taktiež to nie je limitované doménou.Záleží na konfigurácii serveru,či ti povolí k databáze sa pripojiť aj z inej domény.
Zaznamenané
Strán: [1]
Tlačiť
Prejsť na: