Dobrý Deň, Hosť
Meno:  Heslo: Zapamätať  Obnoviť heslo | Registrovať
Štvrtok, 24. Máj 2012 13:53

Video sitemap
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia

Pokročilé vyhľadávanie

24397 príspevkov v 4753 tém- od 64464 užívateľov - Najnovší užívateľ: becks6

Štvrtok, 24. Máj 2012 13:53
Strán: [1]
Tlačiť
Autor Téma: Video sitemap  (Prečítané 505 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Ivec
Newbie
*

Príspevkov: 22

« kedy: Piatok, 14. Január 2011 08:56 »

Dnes som našiel v nástrojoch pre správcu webu odkaz "Súbory video sitemap". Na svojej joomle používam automatické generovanie mapy stránky od XMAP. Néjdem rozvádzať viac načo je táto komponenta dobrá, ale v zásade slúži robotom pre lepšiu navigáciu pri indexovaní obsahu webu.
Ja však na svojom webe zhromažďujem videá pomocou komponenty hwdvideoshare. Číže na svojej stránke mám video súbory. Sú to však video súbory od iných poskytovateľov ako napr. YouTube.
Chcem sa spýtať, či má zmysel snažiť sa o vytvorenie špeciálnej mapy stránky pre tieto videá. Resp. sami vidíte, že nemám o video sitemap žiadne vedomosti. Zaoberali ste sa touto problematikou niekto? Prečo vlastne vzniká akýsi pojem video sitemap?
Snoril som po www.joomla.org a našiel toto: http://extensions.joomla.org/extensions/extension-specific/seyret-extensions/6921 Neskúšal som to inštalovať. Znovu opakujem, že ma zaujímajú vaše skúsenosti.

Ivan
« Posledná zmena: Piatok, 14. Január 2011 09:01 od Ivec » Zaznamenané
Michal Hraška
Global Moderator
Hero Member

Pohlavie: Mužské
Príspevkov: 4059

« Odpoveď #1 kedy: Piatok, 14. Január 2011 10:10 »

Vedomosti sú vzácna vec a nebudem taký zlý a skúsim ti odpovedať na tvoju otázku.

Video site maps sa pouzivalo v 2008. V tedy google nevedel dobre indexovať linky typu index.php?com... alebo url/mojcalnok
Bolo pravidlo že najlepšie indexuje html linky preto sa do url dával tvar .html dnes to tak neni a preto tento vývoj ani ďalej nepokračoval väčšina veci skončila vydaním jednej verzie.

Existujú pluginy do site maps napr. pre xmap. Ale to slúži, aby boli videne položky na stránke daných externých komponentov. Je to také uľahčenie pre usera.

Ťažko povedať či pre google je to dobra varianta. Zatial viem že len yahoo si na tom ešte potrpí, ale od polovice roka 2011 by už ani on nemal na tom trpieť.
Zaznamenané
Strán: [1]
Tlačiť
Prejsť na: