nikoho neosocujem len sa zamyslam nad typ preco sa na to rovno auto nevyflakol a neprisiel s niecom novym alebo suhrnym spravodajstvom - to by bolo tematicky spravne. ale ja niesom na to aby som niekoho napravoval ... mal som len poznamku k clanku a to zatial nie je trestne ... alebo .... sloboda slova zanika?

Milý Karol,
nedá mi nereagovať....
Sloboda slova nezanika, ale asi som z ineho sveta a vyssie uvedené tvoje vyroky nechapem. Nechapem uz len z toho dovodu, ze nejaky cas spolu komunikujeme a podla niektorych tvojich vyjadreni by som ocakavala iny pristup.
My dvaja sme sa spoznali v case, kedy joomla.sk naozaj stagnovala. Potrebovala som pomoc a verila som joomle. Nerozumela som istym veciam, preco komunita niekde funguje, niekde (na SR) je to mierne iné...

Vlastne v tom case sa zrodil aj moj prispevok na
pc.poradna.net kde si sa ozval...
Vtedy som dostala pomoc od teba, zaco este raz dakujem....
Cas plynul a rozhodla som sa prichadzat na toto forum, aby som pomohla, aby som odovzdala doterajsie skusenosti s Joomla, aby som zistila a dokazala, ze aj "Slovak" vie vytvorit spravnu komunitu. A preto po tvojich vyrokoch na pc.poradna.net :
komunita je fayn vec ale treba na to ludi.............Komunita sa tvori tazko a to hlavne vtedy, ak si vsetci myslia ze si navzajom konkuruju. Ja som bol pri zrode ceskej komunity a tam zaciatky boli tiez tazke. Teraz to tam bezi a jetam skutocna komunita. Je to ale len koli tomu ze je tam zopar obetavcom ktory dokazu poradit na fore a hlavne dokazu produkovat clanky.
ma dost zarazila tvoja reakcia:
nebolo o com pisat na tomto fore a nemam cas stale smejdit a hladat na co mam odpovedat
Ver mi, casu mam este menej, ako 24h/den a predpokladam, ze ani ostatní, ktorí sem chodia podelit sa so svojimi skusenostami nesedia necinne doma....a predsa hladaju a nachadzaju otazky, kde mozu pomoct!
V konecnom dosledku naozaj neroumiem jednej podstatnej veci.
Rozhodol si sa vytvorit dalsi portal, kde je mozne ziskat rady k Joomla! Myslim ze je to dobre, mas vlastny priestor, ziadny admin ti do toho nekeca, kralujes si tam sam a usemrnujes dianie na svojom webe ako ty chces. Je to o slobode a volnosti. Mozes tam davat aktualne a velmi cerstve informacie (a nie po mesiaci, ako si to tu vytkol adminovi....) ....
Zatial je to vsetko ok.
Ale nechapem jednu vec:
Preco citis potrebu rýpať do ludi okolo joomla? Do ludi, ktorí sa snazia co najlepsie, ako vedia, len mozno to nie je podla tvojcih predstav?
Naco je dobre pisat nekoštruktivne prispevky len preto, aby si vyjadril svoju nespokojnost? Ako tu na tomto fore, alebo na fore
joomlaportal.sk?
Ved mas svoju webstranku, zveladuj ju, rob ju tak, ako myslis, ze ma joomla-poradenstvo vyzerat, a ver mi, ak to bude dobre, ludia tam budu prichadzat. Najdu si ta.
Ale ak niekde prides, a zanechas za sebou len kritiku,.....komu sa to bude pacit?
Tebe by sa to pacilo?
Tento prispevok ti pisem v dobrej viere! Rada by som len poukazala na iste skutocnosti, nad ktorymi by bolo dobre porozmyslat...
Pisem aj preto, lebo od mojho prispevku na
pc.poradna.net sa tu
na joomla.sk vela zmenilo. Admin sa nasiel

, viditelne to tu obhospodaruje, hoci svoj avatar by si mohol zmenit na prijemnejsí

- az sa ho boijim

, ale dolezite je, ze sem chodia ludia, ktorí chcu pomoct. Pomôcť ľudom, ktory hladaju skvely CMS, ktorí zacinaju a na zaciatku su bezradní......
Kazdy zbehlejsi joomla-user má min. 2 moznosti: bud si robi svoje a nestara sa o ostatných, alebo si spomenie na svoje zaciatky a pride poradit.
Ale naozaj som sa doteraz nestretla s tretou moznostou: prist, neporadit, len kritizovat.
Karol, naco je to dobre?
Na zaver:
Som mierumilovny clovek. Bud pochválim, alebo som ticho. Vzdy hladam dobrú stranku veci, alebo dobré charakterove vlastnosti. Veď čo si všímaš na inom cloveku, to posilnujes. Preto si "nahlas" všímam len dobre stranky....
Ale teraz som sa uz musela ozvat. Ozvat hlavne preto, lebo myslim na tých čitatelov, ktorí poculi o Joomla!, ktorí pridu sem na toto forum prvýkrát a chcu si prezriet nie len CMS, ale aj komunitu, kam by patrili, ked zacnu s Joomla.
Nerada by som bola, keby slovenska joomla komunita bola posudena z tvojich vyssie citovanych vyrokov a reakcii. Sudim podla seba....ak by som videla same osocovanie, urazky a hádky na fore, potom by som sa asi do joomla ani nepustila. Pretoze vsetko je o ludoch.
Verim v dobrych ludi. Verim tomu, ze aj "Slovak" moze byt ochotny a nezistne pomahat.Tak to spolu dokazme - bez osocovania a bez urazok!
Monika