Dobrý Deň, Hosť
Meno:  Heslo: Zapamätať  Obnoviť heslo | Registrovať
Štvrtok, 24. Máj 2012 03:03

Duplicita linkov - com JoomSEF
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia

Pokročilé vyhľadávanie

24394 príspevkov v 4753 tém- od 64463 užívateľov - Najnovší užívateľ: Raiper34

Štvrtok, 24. Máj 2012 03:03
Strán: [1]
Tlačiť
Autor Téma: Duplicita linkov - com JoomSEF  (Prečítané 1453 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Peterw
Full Member

Príspevkov: 125

« kedy: Nedeľa, 19. Júl 2009 06:30 »

Ahojte,
zistil som, ze google este ma stale zaindexovane stranky v tvare, kedy som nepouzival JoomSEF. Co by ani nebol problem, keby po kliknuti mi to presmerovalo cez 404 na homepage. Ale problem je, ze to tak nie je. JoomSEF pouzivam pri tomto webe cca 1 mesiac a som prekvapeny, ze povodny link sa stale zobrazuje spolu aj s novym tvarom linku. Cize mi vznika duplicita. Moja otazocka znie, kde to moze byt ulozene, preco mi stary link nepresmeruje cez 404, ked ten tvar linku uz neexistuje? Uvadzam priklad:

(www.)reality.aaainfo.sk/novostavby-predaj/3-izbove-byty-novostavba/160-3-izb-novostavba-linzbothova-predaj.html
a novy link
(www.)reality.aaainfo.sk/novostavby/3-izbovy-byt-linzbothova-podunajske-biskupice/

Dakujem.
Zaznamenané

Moja posledná tvorba v joomla: pôžičky, taekwondo,
Peterw
Full Member

« Odpoveď #1 kedy: Nedeľa, 19. Júl 2009 08:32 »

Sorry, posielam este raz link, pretoze som ho menil Smiley Cize ide o link:

(www.)reality.aaainfo.sk/novostavby/3-izbovy-linzbothova-podunajske-biskupice/

(www.)reality.aaainfo.sk/novostavby-predaj/3-izbove-byty-novostavba/160-3-izb-novostavba-linzbothova-predaj.html
Zaznamenané

Michal Hraška
Global Moderator
Hero Member

Pohlavie: Mužské
Príspevkov: 4057

« Odpoveď #2 kedy: Nedeľa, 19. Júl 2009 08:40 »

Zaujímavé. Ako riešiš zobrazovanie daných inzerátov. Cez clanky, alebo maš na to nejaký komponent ?

zistil som, ze google este ma stale zaindexovane stranky v tvare, kedy som nepouzival JoomSEF. Co by ani nebol problem, keby po kliknuti mi to presmerovalo cez 404 na homepage.

Mám skúsenosť že pokiaľ boli linky v tvare bez sef a ty si zapol sef tak tieto linky stále fungovali. Mám to vyskúšané.

Asi preto ti nejdú lebo neexistujú. Ťažko povedať.

Osobne preferujem core sef. Nemáš tam nič moc výnimočné prečo by si mal použiť niečo iné.
Zaznamenané
Peterw
Full Member

« Odpoveď #3 kedy: Nedeľa, 19. Júl 2009 08:49 »

Hej, mam to riesene cez clanky. No velmi nechcem prechadzat na ine seo, pretoze mam k tomu dokupene aj rozsirenie.

Co sa tyka toho linku, vsak niekde musi byt definovane, ze sa mi link presmeruje na clanok. A k tomu by som sa potreboval dopracovat. Nevies nahodou, kde to je? Dakujem.
Zaznamenané

Michal Hraška
Global Moderator
Hero Member

« Odpoveď #4 kedy: Nedeľa, 19. Júl 2009 09:42 »

Nič v zlom ale mam pocit ze nechapes presnu pointu toho artia.

1. Tvar linkov mas vzdy domena/sekcia(nie je povinná)/kategória (nie je povinná)/názov v menu/nazov v sub menu(ak je)/názov článku.pripona (html, php)
Takto nejak by to malo byť korektne nastavené.

2. Ak nesprávne kategorizuješ alebo zle tvoríš externe odkazy na clanky. tak potom ti vznikajú duplicitné odkazy. Dá sa tomu ľahko zabránit.

3. No nechcem nejak pôsobiť zlým dojmom ale co si dokupoval do artia ? članky su priamo v nom a aj kontakty. Iné veci nepoužívaš
Dalo by sa povedať že s core sef mas jednu výhodu zmena názvu clanku sa neprejaví, lebo ID ostáva. Dokonca aj pri jform budeš mat pekný link. a nie terajšiu chomolinu ktorá sa nepoužíva. /component/jforms/1/98.html/?view=form
Zaznamenané
Peterw
Full Member

« Odpoveď #5 kedy: Nedeľa, 19. Júl 2009 09:51 »

Toto chapem "Tvar linkov mas vzdy domena/sekcia(nie je povinná)/kategória (nie je povinná)/názov v menu/nazov v sub menu(ak je)/názov článku.pripona (html, php)
Takto nejak by to malo byť korektne nastavené."

Ale umyselne som linkom upravil tvar a som si vsimol, ze joosef to automaticky presmeroval z povodneho na novy, co je ok. Len potrebujem sa dopracovat k tomu, aby pri tom starom - povodnom linku mi vypisalo 404. Urcite to musi nejako ist.

Dokupoval som JoomSEF 3 Extension, ale to kvoli inemu webu.
Zaznamenané

Michal Hraška
Global Moderator
Hero Member

« Odpoveď #6 kedy: Nedeľa, 19. Júl 2009 10:49 »

No to neviem ako sa da spraviť. Myslim že to ani nejde. Lebo dané ID existuje. Pokiaľ by ID neexistovalo potom dava 404
Zaznamenané
Mino13
Newbie
*

Príspevkov: 6

« Odpoveď #7 kedy: Nedeľa, 07. Marec 2010 14:46 »

Ak nesprávne kategorizuješ alebo zle tvoríš externe odkazy na clanky. tak potom ti vznikajú duplicitné odkazy. Dá sa tomu ľahko zabránit.
Mám jednu otazku Michal,
vytvoril som separator s aliasom *niečo* a pod ním som vytvoril nové odkazy.
Problém je v tom, že ak dám kopírovat linky do inej menu, vytvorí mi kopiu linky v tvare bez aliasu separatora *niečo* a ten prekopírovaný link odkazuje na 404.
Tak som vytvoril v druhom menu externé linky na adresy url.
Stalo sa to, že všetky linky z menu mi pomizli z googla, naindexované sú ale nezobrazuje ich.
Vieš poradit čo sa stalo a ako to vyriešit? 
Zaznamenané
Michal Hraška
Global Moderator
Hero Member

« Odpoveď #8 kedy: Nedeľa, 07. Marec 2010 16:46 »

Zvolil si zlý postup.
Mal si linky radšej nechaj klasicky a cez 301 presmerovať na správne bolo by to lepšie. Teraz ti to porobilo galibu. A neviem co presne ti to spravilo. Experimentovať zo sef sa neoplatí. Treba to vzdy nechať tak a využiť dostupné metódy najjednoduchšie na nápravu. Neviem ti presne poradiť čo spraviť ale ja by som spravil to ze všetky duplicitné vyhodit a externe na interne a začať odznova a počkať si cca 2 az 15 tyzdnov čo to spraví
Zaznamenané
Mino13
Newbie
*

« Odpoveď #9 kedy: Nedeľa, 07. Marec 2010 22:14 »

Ďakujem za odpoveď.
Tak som uz urobil pred mesiacom  Roll Eyes
A preslo už i pár týždňov a nič sa nedeje  Cry
Môžu takéto zmeny googlu trvať aj mesiace?
Zaznamenané
Michal Hraška
Global Moderator
Hero Member

« Odpoveď #10 kedy: Pondelok, 08. Marec 2010 08:38 »

Niekde v knihe od googla som čítal že indexacia može trvať od 1 týždna az po 2 roky.

Nikto ti nezaručí úspech.

Záleží to na viacerých faktroch. Validita stranky, Optimalnost, Semantika textu, Velkost skriptov a pod...

Týchto faktorov je cez 5 tis. Nebudem všetky vymenovávať.
Zaznamenané
Mino13
Newbie
*

« Odpoveď #11 kedy: Štvrtok, 18. Marec 2010 10:13 »

Ďakujem Michal za odpoveď,
ak to indexovanie trvá tak dlho, určite sa niečo za tým skrýva.
Zistil som, že mi naindexovalo 2 varianty stránok (tie čo sa mi v googli nezobrazujú) s www a bez www. Tak som išiel do panela nástroja správcu webu v googli a upravil som aby sa nezobrazovali stránky bez www. Doteraz som si robil stranky v html kode a myslel som si, že joomla je 100% Smiley Ale dá sa v nej pekne zamotat.
Zaznamenané
Mino13
Newbie
*

« Odpoveď #12 kedy: Streda, 24. Marec 2010 11:16 »

Už som na to Michal prišiel, čo sa stalo a prečo mi nechce od inštalácie joomly vacsinu stránok zobrazovat vo vyhladavači i keď je obsah naindexovaný.
Prerabal som si stranky z HTML kodu do Joomly.Staré naindexované stránky napr balony.html som zmenil na darceky/balony.html. Jediný problém že sa nezobrazujú v indexe google je ten, že  mi na tú starú stránku balony.html odkazuju iné stránky (aj ked uz neexistuju,google ich este stale ma zapametane) a aj na darceky/balony.html.
A v tomto prípade to berie vyhladávač ako duplicitu i keď tam už tie staré stránky neexistujú.

Nevieš Michal akým príkazom by sa mohlo v htaccess dat vediet vyhladavacom aby odstranili tu staru stranku?
 Niekde som sa dočítal že je na to príkaz [G] ako gone?Ale neviem v akom príkaze ho použiť.
Mal som donedavna v htaccess príkaz
Kód:
RewriteRule ^balony.html http://www.vasadomena.sk/darceky/balony.html? [R=301,L]
Ale nepomohlo to. Undecided
« Posledná zmena: Streda, 24. Marec 2010 11:25 od Mino13 » Zaznamenané
Mino13
Newbie
*

« Odpoveď #13 kedy: Utorok, 30. Marec 2010 09:54 »

Ako mam skopirovat linky z inej menu v ktorej je oddelovac?

Napr mam oddelovac na domene.sk /darceky/ a tým pádom aj inu cestu napr domena.sk/darceky/balony.html. Ked ju chcem dat skopirovat do inej menu tak sa zmeni aj cesta na domena.sk/balony.html! Tym padom sa ale urobí duplicita nie?
Netreba do druhej menu urobit externy odkaz?
« Posledná zmena: Utorok, 30. Marec 2010 09:56 od Mino13 » Zaznamenané
Strán: [1]
Tlačiť
Prejsť na: