Dobrý Deň, Hosť
Meno:  Heslo: Zapamätať  Obnoviť heslo | Registrovať
Štvrtok, 24. Máj 2012 02:15

SEF - otazka - preco rozna url pre home a sk zastavku joomfish?
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia

Pokročilé vyhľadávanie

24394 príspevkov v 4753 tém- od 64463 užívateľov - Najnovší užívateľ: Raiper34

Štvrtok, 24. Máj 2012 02:15
Joomla! Slovakia fórumJoomla!Optimalizácia URL a vyhľadávaniaSEF - otazka - preco rozna url pre home a sk zastavku joomfish?
Strán: [1]
Tlačiť
Autor Téma: SEF - otazka - preco rozna url pre home a sk zastavku joomfish?  (Prečítané 2139 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
norwaz
Newbie
*

Pohlavie: Mužské
Príspevkov: 44

« kedy: Sobota, 17. Január 2009 12:27 »

Zdravim

Chcel by som sa opytat preco v joomle 1.5.9 po nainstalovani joomfishu koli dvojjazycnosti stanky, je ina url pre tlacitko

HOME(front page component) ma url www.xy.sk, takze taku istu ako ked v browseri napiste ked chcete zobrazit stranku www.xy.sk

Zastavka modulu joomfish language selection ma ale url www.xy.sk/sk pricom je to v podstate to iste.

je to ale problem pre SEO lebo meta, keywords, title pre www.xy.sk  a www.xy.sk/sk su rozdielne.
Ako tento problem vyriesit?

takisto mam problem ze po zadani www.xy.sk mi hadze anglicku verziu stranky ako prvu pricom je nastavena slovenska ako default. Takze je tu zase problem lebo ked zobrazi automaticky angilcku veziu po zadani www.xy.sk tak title, keywords, description je to iste co pri slovenskej verzii www.xy.sk.

takze ako je to vlastne a co s tym?

Je vobec v Jooomle mozne aby som mal len

www.xy.sk
www.xy.sk/en

k tomu prisluchajuce title, keywords, descripiton?
takze joomfish language selection by tiez odkazovalo len na tieto dve url nie na ine moznosti.

Dakujem za odpoved.

Peter

Zaznamenané
Michal Hraška
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 4057

« Odpoveď #1 kedy: Sobota, 17. Január 2009 19:33 »

Zastavka modulu joomfish language selection ma ale url www.xy.sk/sk pricom je to v podstate to iste.

je to ale problem pre SEO lebo meta, keywords, title pre www.xy.sk  a www.xy.sk/sk su rozdielne.
Ako tento problem vyriesit?

Pre každú vlajku sa dajú definovať rôzne meta, keywords, title. Stačí si len správne nastaviť Jfish.

To s tou pripomonou /sk a inými je diskutabilne. Ja som to neriesil nikdy a ani neviem ci je na to nejaké korektne riešenie. Ako to tomu nevadí lebo ked robíš stránku odznova tak ti jedno ci to tam bude alebo nie. Ale koretne by to tam malo byt lebo budeš rozlišovať 2 obsahy v dvoch jazykoch na jednej stránke.

To že prve zobrazí anglickú je asi tym spôsobené že mas zle nastavený plugin.
Zaznamenané
norwaz
Newbie
*

Príspevkov: 44

« Odpoveď #2 kedy: Sobota, 17. Január 2009 22:10 »

Dakujem za odpoved.

mne len neje jasne to ze preco mam mat pre jednu stranku, to jest titulna stranka slovenskej verzie, dve url, dve meta,(zdvojenie)

www.xy.sk
www.xy.sk/sk

toto nema so seo nic spolocne podla mna a tie komponenty su zaucelom seo nie?
da sa to nejak poriesit zeby bola len www.xy.sk a vsetky odkazy na stranke by mali tuto url, vratane joomfish selection?

dakujem

Peter
Zaznamenané
Michal Hraška
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 4057

« Odpoveď #3 kedy: Nedeľa, 18. Január 2009 16:59 »

Zatial som riešenie tohto problému nevidel. A mam pocit ze ani nebude. Ale tým som si neni istý.
Zaznamenané
Strán: [1]
Tlačiť
Prejsť na: