Dobrý Deň, Hosť
Meno:  Heslo: Zapamätať  Obnoviť heslo | Registrovať
Štvrtok, 24. Máj 2012 01:52

JOOMLA 1.0.15 index2 napadnutý červom Ridnu.D
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia

Pokročilé vyhľadávanie

24394 príspevkov v 4753 tém- od 64463 užívateľov - Najnovší užívateľ: Raiper34

Štvrtok, 24. Máj 2012 01:52
Joomla! Slovakia fórumJoomla!Bezpečnosť a výkonJOOMLA 1.0.15 index2 napadnutý červom Ridnu.D
Strán: [1]
Tlačiť
Autor Téma: JOOMLA 1.0.15 index2 napadnutý červom Ridnu.D  (Prečítané 1240 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
yard
Newbie
*

Príspevkov: 24

« kedy: Pondelok, 03. November 2008 00:25 »

Pri pokuse cez administríáciu aktualizovať položku v menu JOOMLA - NOD hlási výskyt červa Worm/Ridnu.D, pôvodne to bola JOOMLA 1.0.13 ale nepomohlo ani upgrade na 1.0.15.. neviete čo s tým ?
Zaznamenané
Kroko
Newbie
*

Príspevkov: 9

« Odpoveď #1 kedy: Pondelok, 03. November 2008 04:28 »

Zaujimave....
J! 1.0.15  tickedoff
co tak upgrade-nut na 1.5.X ?
ok, sorry, k veci:
1. ak mas backup of index2 alebo backup of www tak to skus obnovit (ak nemas tak bod 2)
2. pokus sa najst v index2 "kod" preco ti to hadze xybu,co by tam nemalo byt a zmaz to (urob si backup pred tym!!!)
3. stale by som upgrade-oval na poslednu v of J!

ps: toto je len moj nazor, nie som zodpovedny za ziadne skody sposobene hore uvedenym postupom.  angel
Zaznamenané
Michal Hraška
Global Moderator
Hero Member

Pohlavie: Mužské
Príspevkov: 4057

« Odpoveď #2 kedy: Pondelok, 03. November 2008 11:28 »

No jedine riešenie čo ma napáda korektne je zálohovať databázu. Joomlu si stiahni na loclahost. prever Nod-kou. Potom by som odporúčal vymazat FTP a nahrať tam novu joomlu 1.0.15. a tam importnes databázu a nahráš šablónu. Týmto by si sa mohol zbaviť vírusu.

PS.
Zaujimave....
J! 1.0.15  tickedoff
co tak upgrade-nut na 1.5.X ?

Pre info upgrade sa nedá spraviť s J1.0.15 na J1.5.x. Treba to premigrovať a to je troška rozdiel.

1. ak mas backup of index2 alebo backup of www tak to skus obnovit (ak nemas tak bod 2)
2. pokus sa najst v index2 "kod" preco ti to hadze xybu,co by tam nemalo byt a zmaz to (urob si backup pred tym!!!)

index 2 nemusí byt napadnutý vírusom. Tam vyhodilo chybu index2.html Takže kod môže byť zlý aj v šablóne alebo bude poškodený nejaký modul a ten potom vyhodnocuje ako zlý alebo ako škodlivý.
Zaznamenané
Strán: [1]
Tlačiť
Prejsť na: