Dobrý Deň, Hosť
Meno:  Heslo: Zapamätať  Obnoviť heslo | Registrovať
Štvrtok, 24. Máj 2012 01:19

presunutie stranky
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia

Pokročilé vyhľadávanie

24394 príspevkov v 4753 tém- od 64463 užívateľov - Najnovší užívateľ: Raiper34

Štvrtok, 24. Máj 2012 01:19
Strán: [1]
Tlačiť
Autor Téma: presunutie stranky  (Prečítané 6223 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
ramsesse
Newbie
*

Pohlavie: Mužské
Príspevkov: 16

« kedy: Sobota, 19. Júl 2008 14:10 »

zdravim. mam stranku na ic.cz ale nepaci sa mi tam rychlost. nikekedy to ani nenabehne inokedy to nabieho pol hodinu... Undecided a chcel by som stranku presunut inde.
1.) poradíte mi nejaky iný dobrý freehosting? (rozmyslal som nad wz.cz je to stare ale dobre. problem je ze neviem ako na tom pracuje joomla.)
2.) ako sa dá presunúť stránka? len prekopírovať vsetko aj s MySQL?
Zaznamenané
Ondrej Kniez
Newbie
*

Príspevkov: 44

« Odpoveď #1 kedy: Sobota, 19. Júl 2008 15:59 »

- s freehostingami nemam moc skusenosti, ale dakde na tomto fore ludia pisali svoje tipy, tak skus pohladat

- a ako sa da presunut? no priblizne tak ako hovoris... treba cely obsah fpt presunut a tak isto aj sql db preniest, ale treba dat bacha na kodovanie aby bolo rovnake

a pri tom presuvani suborov je taky hacik, ze v subore configuration.php treba zmeni nastavenia adresy, resp. absolutnej adresy root adresara kde mas hodenu joomlu, no a kazdy server ma specificku adresu, no a tu dostanes bud tak, ze napises na helpdesk hostingu, alebo si nainstalujes novu joomlu na ten novy hosting a potom z configu ju vytihanes a prepises v starej joomle a tuto nainstalovanu vymazes a potom presunies tvoju joomlu...

dufam ze sa to da pochopit z tohto mojho vykladu Smiley ... mne to takto funguje... uz som viac krat presnasal joomlu...

Zaznamenané
EMERICH
Jr. Member
**

Príspevkov: 84

MERINEO

« Odpoveď #2 kedy: Utorok, 17. Február 2009 10:45 »

pre mna je to najjednoduchsie cez zalohu:

1. nainstalujes JoomlaPack alebo inu backup extension
2. spravis zalohu celej stranky + databazy
3. malo by to automaticky ukladat ako zip - stiahnes niekde na disk
4. cez FTP sa pripojis na novy hosting
5. rozbalis to zip, pripadne priamo z neho nakopirujes na ftp hosting
6. nainstalujes zalohu akoby si standardne instaloval Joomlu! - cez web rozhranie
7. vymazes instalation adresar
8. nova stranka je pripravena na fungovanie

Cez zalohu preto, pretoze kopirovanie v win nikdy nie je bezpecne, staci ze sa ti strati co i len jeden dolezity subor, pripadne sa neskopiruje cely a podobne a mozes mat fest velky problem dat to dokopy, tento moj postup este nikdy nesklamal, hovorim z vlastnej skusenosti...
Zaznamenané
ludoo
Newbie
*

Príspevkov: 4

« Odpoveď #3 kedy: Pondelok, 09. Marec 2009 18:34 »

Spravil som ako bolo napisane, ale hodilo mi to do suboru *.jpa , ako rozpakujem takyto subor?

potom mi to hodilo do suboru *.zip , ale ked som ho rozpakoval boli vsade chyby.

ako to uspesne rozpakovat?
Zaznamenané
Michal Hraška
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 4057

« Odpoveď #4 kedy: Pondelok, 09. Marec 2009 21:33 »

Netreba zipovat. Klasicky sa prihlás na FTP a daj si skopírovať celu stránku na HDD.
Zaznamenané
EMERICH
Jr. Member
**

Príspevkov: 84

MERINEO

« Odpoveď #5 kedy: Utorok, 10. Marec 2009 15:42 »

podla toho mojho postupu ti to musi fungovat, nikdy v zivote mi v zipe nehlasil chybu,otvoris ten zip napr. cez total comander a das to rovno kopirovat tak to robim ja, potom normalna instalacia a vsetko musi ist. Skusal som to uz aj zo standalone serveru a funguje to...
Zaznamenané
Strán: [1]
Tlačiť
Prejsť na: