Dobrý Deň, Hosť
Meno:  Heslo: Zapamätať  Obnoviť heslo | Registrovať
Štvrtok, 24. Máj 2012 00:30

CHYBA pri importe databázy na server
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia

Pokročilé vyhľadávanie

24394 príspevkov v 4753 tém- od 64463 užívateľov - Najnovší užívateľ: Raiper34

Štvrtok, 24. Máj 2012 00:30
Joomla! Slovakia fórumJoomla!Nastavenie serverovCHYBA pri importe databázy na server
Strán: [1]
Tlačiť
Autor Téma: CHYBA pri importe databázy na server  (Prečítané 5051 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
t_vajanyi
Newbie
*

Príspevkov: 28

« kedy: Pondelok, 28. Január 2008 14:59 »

na localhoste som vyexportoval db s názvom localhost.sql pri kompaktibilite MYSQL4, ktorú chcem importnuť na servri taktiež s kompaktibilitou MYSQL4, AVŠAK toto sa mi zobrazí:

Chyba
SQL dopyt:

-- phpMyAdmin SQL Dump
-- version 2.9.1.1
-- http://www.phpmyadmin.net
--
-- Hostiteľ: localhost
-- Vygenerované:: 24.Jan, 2008 - 21:35
-- Verzia serveru: 5.0.27
-- Verzia PHP: 5.2.0
--
-- Databáza: `joomla`
--
CREATE DATABASE `joomla` DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_general_ci;

MySQL hlási: 

#1044 - Access denied for user 'db1977xjoomla'@'%' to database 'joomla'

Zatiaľ ďakujem každému za dobré rady.
Tomáš
Zaznamenané
deadbiker
Newbie
*

Príspevkov: 1

« Odpoveď #1 kedy: Utorok, 29. Január 2008 21:59 »

Nazdar neviem tiez moc , ale mal som podobne problemy pred par dnami, skus moju radu ale to sa docitas asi vsade tu zmen si najprv kodovanie to je to

----------:>DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_general_ci;

na to UTF-8 slovak aj doma na DB aj na hostingovej DB , prikaz najdes ktomu tu nafore  ale da sa to aj manulane , ked vojdes do svojej DB a tam zmenis nastavenie,

dalej pri exporte mozno robis chybu  predpokloadam ze je to freehosting? . tak exportnes to vlastne tak ze ako mas nalavo v phpmyadmine databazu Joomla-tak sa vola ta tvoja, tak ju otvoris a ked sa ti otvori tak si hore najdi export , mozno si to robil tak . dalsia moznost je ze tvoj prvy export co si robil otvoris v nejakom editore ja pouzivam EditPlus a zmazes ten riadok Create database bla bla  niekde pri zaciatku a potom este mozno riadok podtim z nazvom db tusim ale mozes to skusit naprv iba stim jednim riadkom  ulozis to a importujes do hostingovej db. snad som nieco poradil

Zaznamenané
Lubos Zachar
Newbie
*

Príspevkov: 48

« Odpoveď #2 kedy: Streda, 30. Január 2008 07:39 »

Ked som sa na to pozeral, hlaska je o nedostatocnych pravach (co moze byt pravda ale aj nemusi).
Skusil by som si na hostingu vytvorit cez phpMyAdmin daku databazu s trosku jedinecnejsim menom (meno "joomla" mi pride trosku nevhodne).
Je ale mozne, ze databazu ani nemozes zalozit a mas daku uz vytvorenu. Pripadne mozez databazu vytvorit v dakom administracnom front-ende hostingu, kde v nazve DB musi byt napr tvoj login alebo nieco podobne.
Akonahle sa ti podari zalozit DB/resp. zistis, aku ti hosting zalozil, mozes do nej skusit importovat data. Subor *.sql si samozrejme adekvatne uprav, aby sa nesnazil vytvarta DB "joomla".

Urcite si si vsimol, ze som neriesil problematiku kodovej stranky. Pokial sa ale ma jednat o web v slovencine, pouzita defaultna kodova stranka je nevhodna. Osobne doporucujem utf-8.
(Prevod dat do utf-8 je mozny aj bez rucneho prepisovania.)
Zaznamenané
t_vajanyi
Newbie
*

« Odpoveď #3 kedy: Štvrtok, 31. Január 2008 20:26 »

Luboš, deadbiker! Ďakujem, podarilo sa mi importnuť db na server, musel som prekonvertovať localhost.sql z win-1250 do UTF-8, potom vyminusovať riadok DEFAULT CHARACTER atd atd /ako navrhol deadbiker a taktiez upravit nasledujúci riadok USE "nazov databazy"/co som dostal od hostingu. Afro

Potom nasledovali ďalšie úpravy v configuration.php, konkretne $mosConfig_host /aktuálny hosting sql/ a $mosConfig_db /aktualny názov db/

Stránka funguje, akurát všetky zápisy v backend sú unwritable, obávam sa, že kvôli safe mode "on"
Stránka je písaná ISO a momentálne ani neviem prepnúť na UTF-8

Máte nejaké nápady?

Moc ďakujem každému Vás! Smiley
Zaznamenané
Michal Hraška
Global Moderator
Hero Member

Pohlavie: Mužské
Príspevkov: 4057

« Odpoveď #4 kedy: Štvrtok, 31. Január 2008 20:51 »

Co sa tyka unwritable tak si skus cez FTP zmeniť prava týchto adresárov. Daj do vyhľadávania CHMOD tu na fore a najdes vela rad.
Prvom rade si nakopíruj slovencinu do language pre utf v potom v globalconfigu v záložke Locale si prepni language na slovak_utf a je to.
Zaznamenané
t_vajanyi
Newbie
*

« Odpoveď #5 kedy: Sobota, 02. Február 2008 17:30 »

Napriek tomu, že v Global configuration, záložke Locale som nastavil CHMOD aj pre súbory, adresáre 777, niektoré adresáre zostávajú byť uzavreté.

So slovenčinou som taktiež nepostúpil
Databázu na serveri mám v kódovaní utf_general_ci, jednotlivé tabuľky v utf_slovak_ci, v backende tiež utf-8, odkomentoval som aj riadok v includes/database.php, v index.php danej šablóny taktiež som experimentoval s kódovaním....ale žiadna zmena:namiesto ž=3, ť=2šípky.

Keď prepíšem text v backende, funguje pekne....teraz mám prepísať celý obsah??? Shocked

Prečítal som všetky články na fóre, vyskúšal všemožné, ale nefunguje ta slovenčina. Na localhoste som stránku kódoval v iso, avšak po vyexportovaní databázy som zmenil v pspade kódovanie do utf....podľa mňa správne.

Máte nápad?
Zaznamenané
Ján Dobiaš
Hero Member

Príspevkov: 559

« Odpoveď #6 kedy: Sobota, 02. Február 2008 17:46 »

pozri si ako je ten text ulozeni v DB a daj vediet
Zaznamenané

t_vajanyi
Newbie
*

« Odpoveď #7 kedy: Streda, 06. Február 2008 19:22 »

Problém som vyriešil tak, že som vcelku prepísal chybnú diakritiku a funguje to.
Ďalšie ťažkosti:
Mám nainštalovaný component weblinks, pri kliknutí na menu položku sa zobrazí nasledovná správa:
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /www/stavomark.sk/public_html/components/com_weblinks/weblinks.html.php on line 199

toto mi nič nehovorí, v predmetnom súbore a riadku je zas toto:
199 foreach ( $categories as $cat ) {
         if ( $catid == $cat->catid ) {
            ?>
            <li>
               <b>
               <?php echo $cat->name;?>
               </b>
               &nbsp;
               <span class="small">
               (<?php echo $cat->numlinks;?>)
               </span>
            </li>
            <?php
         } else {
            $link = 'index.php?option=com_weblinks&amp;catid='. $cat->catid .'&amp;Itemid='. $Itemid;
            ?>
            <li>
               <a href="<?php echo sefRelToAbs( $link ); ?>" class="category<?php echo $params->get( 'pageclass_sfx' ); ?>">
               <?php echo $cat->name;?>
               </a>
               &nbsp;
               <span class="small">
               (<?php echo $cat->numlinks;?>)
               </span>
            </li>
            <?php

Ďalej v componente docman je problém v backende nahrávať súbory, nedovoľuje to /error hlásenie/: CHMOD mám 777 v rpíslušnom priečinku, potom prečo? Undecided
Zaznamenané
mrshrapo
Newbie
*

Príspevkov: 19

« Odpoveď #8 kedy: Streda, 24. Február 2010 20:42 »

Mam problem pri nahrati hotovej stranky (joomla 1.5.15+ viertuemart)z localhostu (wamp 2,0) na server (coolhosting, sucast webhouse myslim ze na nom bezi aj tato stranka).
Postupoval som asi takto: 1.naistaloval som joomlu na server (aby som zistil ci to funguje)
                          2.nasledne som si  zalohoval subor configuration.php
                          3.vymazal som celu joomlu
                          4. nahral som na server joomlu z localhostu
                          5. prepisal som cesty v subore configuration.php (cesty som ziskal z povodnej istalacie bod 1.)

Po tychto bodoch sa mi zobrazi  iba administratorske prihlasovacie okno a dalej sa neda dostat. Myslim ze chyba je v tom ze databaza na localhoste sa vola inak a ma ine parametere  ako vytvorena na  serveri (host name je IP,user name je tiez ine, heslo na localhoste nebol na serveri je dane) .
Ako mam postupovat dalej? Da sa ta databaza nejak naimportovat  a z editovat aby som to nemusel cele vytvarat na serveri este raz odznova?
Zaznamenané
Michal Hraška
Global Moderator
Hero Member

« Odpoveď #9 kedy: Štvrtok, 25. Február 2010 08:51 »

Databázu si treba exportovať v phpmyadmine a potom na servery s nova v phpmyadmine importovať.

V configuratione.php je potrebné upraviť host, user, pass, a prefix
Zaznamenané
mrshrapo
Newbie
*

Príspevkov: 19

« Odpoveď #10 kedy: Štvrtok, 25. Február 2010 15:34 »

Cize ak sa databaza na localhoste volala test1 bude sa tak volat aj na serveri aj v configuration. php? a este jendna otazka existuje nejaky navod na import resp. export databazy na tomto fore? (Ak ano poprosil by som link hladam to uz asi 3 dni a som uz zufaly.)

Zaznamenané
Michal Hraška
Global Moderator
Hero Member

« Odpoveď #11 kedy: Štvrtok, 25. Február 2010 22:28 »

Nie je jedno ako sa databáza vola.
Inportujes a exportujes tabulky

Návod je celkom slušný tu:
http://drupal.org/node/81993
http://drupal.org/node/81995

Popripade použi strýka googla Smiley
http://www.google.sk/#hl=sk&source=hp&q=export+database+from+phpmyadmin&btnG=H%C4%BEada%C5%A5+v+Google&meta=&aq=f&oq=export+database+from+phpmyadmin&fp=c1634f6d4525a030
Zaznamenané
Strán: [1]
Tlačiť
Prejsť na: