Dobrý Deň, Hosť
Meno:  Heslo: Zapamätať  Obnoviť heslo | Registrovať
Sobota, 04. Február 2012 15:30

0.Článok: Virtuemart 1.0.13
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia

Pokročilé vyhľadávanie

23937 príspevkov v 4663 tém- od 64397 užívateľov - Najnovší užívateľ: HORUS

Sobota, 04. Február 2012 15:30
Strán: [1] 2
Tlačiť
Autor Téma: 0.Článok: Virtuemart 1.0.13  (Prečítané 24733 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Miroslav Blaho
Full Member

Pohlavie: Mužské
Príspevkov: 135

« kedy: Utorok, 16. Október 2007 10:35 »

Odkaz na článok: Virtuemart 1.0.13
Citácia
img width=80 hspace=2 height=79 align=right src=http://www.joomla.sk/images/stories/komponenty/virtuemart.gif[/img]Dňa 9.októbra 2007 bola uvoľnená ďaľšia verzia najpopulárnejšieho elektronického obchodu pre redakčný systém Joomla!. Virtuemart 1.0.13 opravuje kritickú bezpečnostnú chybu ako aj chyby objavené po vydaní predchádzajúcej verzie.Ďalej boli vykonané úpravy pre lepšiu kompatibilitu s Joomla! 1.5 a Mambo 4.6.x .

Virtuemart 1.0.13  môžete používať na všetkých verziách Joomla! 1.0 .Pre použitie s Joomla! 1.0.13 však musíte aplikovať túto opravu.

[span class=alert]Keďže táto verzia je označená ako bezpečnostná,odporúča sa užívateľom čím najskôr aktualizovať na túto verziu.Používanie starších verzií môže vážne ohroziť bezpečnosť Vašej stránky.[/span]

Viac informácií

Aktualizácie z predchádzajúcich verzií

Stiahnúť kompletný balík Virtuemart 1.0.13a

Stiahnúť slovenčinu pre Virtuemart 1.0.13

Ja len k tomu opravnemu patchu pre joomlu 1.0.13, kam to treba nakopírovať?
Zaznamenané

Michal Hraška
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 4039

« Odpoveď #1 kedy: Utorok, 16. Október 2007 11:07 »

Nakopirujes to do root index.php a do includes nakopirujes joomla.php
Zaznamenané
Dáša
Full Member

Pohlavie: Ženské
Príspevkov: 164

« Odpoveď #2 kedy: Utorok, 16. Október 2007 17:40 »

Najlepšie urobíš, keď si stiahneš kompletný balík joomla1.0.13 + VM1.0.13a a poprepisuješ súbory
Joomla! 1.0.13 eCommerce Edition (VM 1.0.13a) z 12.10.2007   new!hot! Homepage: http://virtuemart.net/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=101&Itemid=66

ospravedlňujem sa, ale krajší link neviem priložiť (ako sa to robí, že to máte vysvietené, ale nevidno celú cestu Huh?)
« Posledná zmena: Utorok, 16. Október 2007 17:44 od Dáša » Zaznamenané

Dáša
akinom
Sr. Member

Príspevkov: 496

« Odpoveď #3 kedy: Utorok, 16. Október 2007 19:35 »

ospravedlňujem sa, ale krajší link neviem priložiť (ako sa to robí, že to máte vysvietené, ale nevidno celú cestu Huh?)

Dasi,
Napisala si to dobre - podla pravidiel tohto fora:
Citácia
1.17 Nepoužívajte "skryté linky" na linky ukazujúce mimo doménu joomla.sk! Použite vždy URL v tvare http://www.linkmimo.sk, nie použitím [ url ], napr. [ u r l = link mimo domenu]pozri toto[/ u r l].

PS: v tych pravidlach mas aj odpoved na otazku  Wink
Monika
Zaznamenané

Dáša
Full Member

« Odpoveď #4 kedy: Utorok, 16. Október 2007 21:03 »

Najlepšie urobíš, keď si stiahneš kompletný balík joomla1.0.13 + VM1.0.13a a poprepisuješ súbory
Joomla! 1.0.13 eCommerce Edition (VM 1.0.13a) z 12.10.2007   new!hot! Homepage: http://virtuemart.net/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=101&Itemid=66

Podotýkam, že zložku "instalation" netreba kopírovať  Wink
Zaznamenané

Dáša
Miroslav Blaho
Full Member

« Odpoveď #5 kedy: Utorok, 16. Október 2007 22:05 »

Nakopirujes to do root index.php a do includes nakopirujes joomla.php

Noooo ale si mi poradil...
Teraz mi to pri spustený strany vyhodí toto...

Not Found

The requested URL /installation/index.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache Server at design.praxis-slovakia.sk Port 80

co ted?

obnovím zo zálohy, alebo???
Zaznamenané

Miroslav Blaho
Full Member

« Odpoveď #6 kedy: Utorok, 16. Október 2007 22:18 »

Dal som naspeť ten index.php a vyzera ze ide v pohode... ten joomla.php v include som tam nexal, ale index.php v roote som obnovil zo zálohy...

Dakujem aj Vám ostatným za prípadné riešenia, ale preinštalovávať celú joomlu sa mi nexce, ale aj tak velkeeee dííík.
Zaznamenané

akinom
Sr. Member

« Odpoveď #7 kedy: Utorok, 16. Október 2007 22:34 »

Popravde k tym dvom suborom povodne bol aj readme.txt v tomto zneni:
Citácia
The first file is
index.php
should replace
administrator/index.php
and
joomla.php
should replace
includes/joomla.php 
When you put these files in place, you will probably get logged out but once you get logged back in, the problem will hopefully be fixed.  Please do not test this on live sites though, I cannot guarantee that it works as I am working on a laptop and only have one environment to test against.

Ale aj keby som to robila prvykrat podla vyssie uvedenych rad a necitala readme.txt, aj tak by som bola velmi opatrna pri zmenach na ostrom webe.

To znamena, ak aj robim taketo kroky, updade, alebo hociake zasahy do kodov, vzdy si ulozim alebo prepisem povodne (posledne fungujuce) subory a az potom aplikujem nove.
Mozno sa to moze zdat paranoicke, ale ak sa raz clovek popali, bude to robit stale.
Alebo sa staci poucit na chybach iných....

Monika
Zaznamenané

akinom
Sr. Member

« Odpoveď #8 kedy: Utorok, 16. Október 2007 23:12 »

Po tom, co som odoslala svoj predosly prispevok, zneistela som, ci som pisala "k veci". zacala som patrat po informaciach a teraz som z toho uplne vedla.

Takze prosim autora clanku a tych, ktory su v tejto problematike zorientovaní, aby vyjasnili pripadne nedorozumenie.

Problemy s chybovymi hlaskami pri VM nasltali v case, ked sa Joomla obnovovala na a v1.0.13. Vtedy ludi casto vyhadzovalo z admin prostredia a znalci vo vsetkych forach (jooomla aj VM forach) radili pouzit patch, napriklad:
http://www.joomla.sk/forum/topic,1641.msg8335/#msg8335
http://forum.virtuemart.net/index.php?topic=30717.msg95891#msg95891

V case, ked som to stahovala ja, mala som zip subor s index.php a joomla.php s pripojenym suborom readme.txt ako uvadzam vyssie.

Lenze teraz aj na oficialnej stranke VM nachadzam doporuceny "Admin session fix" len subor index2.php (vid: http://virtuemart.net/index.php?option=com_content&task=view&id=257&Itemid=57)

Clanok na uvodnej stranke joomla.sk pri tomto odkaze:
Citácia
Virtuemart 1.0.13 môžete používať na všetkých verziách Joomla! 1.0 .Pre použitie s Joomla! 1.0.13 však musíte aplikovať túto opravu.
obsahuje zase index.php a joomla.php - ale bez readme.txt (co kam dat)

Nehambim sa priznat, ze som zmetena a prosila by som o vysvetlenie...
Vdaka.
Monika
Zaznamenané

Miroslav Blaho
Full Member

« Odpoveď #9 kedy: Streda, 17. Október 2007 07:11 »

Veď práve monika..., patch index2.php som urobil aj ja uz dávnejsie, a teraz som na základe vasich rad nasadil aj patch s joomla.php a index.php... a este ma trosicku prekvapilo to readme.txt, v zozipovanom patch-i som ho nemal, a patch som stahoval odtialto z linku.

takze?

snazim sa pozerat do tych phpciek, ale neviem si z toho urobiť záver
Zaznamenané

Dáša
Full Member

« Odpoveď #10 kedy: Streda, 17. Október 2007 07:29 »

Áno, aj ja som bola zmätená z toho "opravného" patchu , ktorý tu chlapci priložili teraz. Tiež som si pred časom opravila index2.php myslím že to bol...a teraz iné súbory index.php a joomla.php...no, ešte že som mala zálohu, pretože sa mi web dokazil......tak som to dala naspäť , stiahla som si poslednú aktuálnu opravenú verziu VM, t.j. z 12.10.2007, ( z linku, ktorý som  priložila), poprepisovala som súbory a zatiaľ to beží v poriadku.

Miro, ak máš poslednú verziu joomla, t.j. 1.0.13, stačí ti stiahnutť verziu VM1.0.13a a ak sa ti to nechce kopírovať, tak si len porovnaj veľkosť súborov s tým, čo máš na webe ty  a skopíruj si len tie rozdielne súbory.
« Posledná zmena: Streda, 17. Október 2007 07:33 od Dáša » Zaznamenané

Dáša
Michal Hraška
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 4039

« Odpoveď #11 kedy: Streda, 17. Október 2007 07:31 »

No tak Moninka podla toho ci si pisala mala si celkom pravdu.
Upresnim to. Trošku som pátral a skušal na loclahoste
Nasiel som 2 patchy proste su rozdielne.
Obidva treba použiť co si zverejnila ale len takto.
1. napokírovať index2.php do administrator/  (http://virtuemart.net/index.php?option=com_content&task=view&id=257&Itemid=57)
2. nakopirovat joomla.php do includes/ (Monika to je s toho co si zverejnila davnejsie )
Citácia
Virtuemart 1.0.13  môžete používať na všetkých verziách Joomla! 1.0 .Pre použitie s Joomla! 1.0.13 však musíte aplikovať túto opravu.

Ak to takto spravíte malo by to isť bez problémov.

Ten index.php neviem naco tam je. Na to som este neprisiel
Zaznamenané
akinom
Sr. Member

« Odpoveď #12 kedy: Streda, 17. Október 2007 15:02 »

Ten index.php neviem naco tam je. Na to som este neprisiel

no vidis, ja zas neviem naco je index2.php, lebo ja som zas vo vyssie uvedenych opravach zatial nevyuzila nikde opravu s index2.php
Funguje mi to s opravou index.php a joomla.php.
preto ta moja neistota.....keby som ovladala php jazyk, tak to viem porovnat, ale takto...  Sad

hlavne, ze mi to funguje bez problemov....klop klop  Smiley
Monika
Zaznamenané

dzigeeet2
Newbie
*

Príspevkov: 2

« Odpoveď #13 kedy: Nedeľa, 21. Október 2007 08:52 »

neda sa mi stiahnut slovencina pre 1.0.13a - Unhandled PropelException. Pls fix, potrebujem tu slovencinu surne Sad Alebo ak to mate niekto uploadnite niekde inde, na subory.sk abo tak..
Zaznamenané
Dáša
Full Member

« Odpoveď #14 kedy: Nedeľa, 21. Október 2007 09:46 »

prikladám...
Zaznamenané

Dáša
Strán: [1] 2
Tlačiť
Prejsť na: