Dobrý Deň, Hosť
Meno:  Heslo: Zapamätať  Obnoviť heslo | Registrovať
Streda, 23. Máj 2012 21:24

Safe mode a bezpečnosť
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia

Pokročilé vyhľadávanie

24394 príspevkov v 4753 tém- od 64463 užívateľov - Najnovší užívateľ: Raiper34

Streda, 23. Máj 2012 21:24
Strán: 1 [2]
Tlačiť
Autor Téma: Safe mode a bezpečnosť  (Prečítané 8636 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Ján Dobiaš
Hero Member

Pohlavie: Mužské
Príspevkov: 559

« Odpoveď #15 kedy: Sobota, 23. Február 2008 22:30 »

2 Lunado instalacia rozsireni sa neroby dennodene ak si chces spravit web tak mu tam nasukas rozsirenia na zaciatku a potom mozno zas az za rok.  Smiley ostra stranka nie je na testovanie rozsireni vhodna. Univerzalni postup na instalaciu neexistuje ale dam ti jednu radu ako to riesim ja:
moduli pokial nemas nieco z adresarom tak to ide nainstalovat variantov zo serveru
jazyky sablony staci nakopcit cez ftp
ostatne je skrabanie cez pol hlavy
nahrat treba rozsirenie cez ftp tam kam potrebujes a potom treba este pridat info do DB a to je rozne podla rozsirenia.
Ja to riesim pridanim rozsirenia na locale kde to ide a nasledne prekopcenie a import DB alebo rucne pridanie do DB zalezi od komplikovanosti daneho rozsirenia.

Konecne riesenie vhodne pre teba sprav si stranku na locale a potom ju len prenes.

A este k tvojej prvej otazke to ze je zapnuty safe mod neznamena ze nepojdu instalovat rozsirenia a ani to ze je stranka 100% bezpecna zalezi len na adminovy daneho serveru ako to vie osetrit.
Napis kde hostujes.
Zaznamenané

Lunado
Newbie
*

Príspevkov: 15

« Odpoveď #16 kedy: Sobota, 23. Február 2008 22:44 »

Ján:Som prave na zaciatku a nejde mi instalovat nic, ani so safemodepatchom, ani zo servera, stale to vyhadzuje hlasky rozne chybove atd. Cry
Mam exohosting a vypinaju mi safe mode, ale uz od rana a ale mozno to do pondelka zvladnu. Roll Eyes

A ano, robim si pomaly na locale a docital som sa aj o tej moznosti to potom nakopcit aj s databazou (vysledok je neisty, tak som to este nerobil)
Ale je tu vsetko pre mna nove, bol som zabehnuty v inych RS, takze je to trapenie a vela casu.
Ale na niektore veci az prilis vela.
Michal: uz to dnes necham tak

PS: tou XXX instalaciou komponentov som skutocne prekvapeny, s takymi problemami som sa este nestretol u ziadneho CMS a to chcem este nabridgovat coppermine: uz sa tesim :-D
Zaznamenané
Ján Dobiaš
Hero Member

Príspevkov: 559

« Odpoveď #17 kedy: Sobota, 23. Február 2008 22:59 »

prenos z localu na server isiel 100% ale obsah menu a clankov som robyl az na ostrej stranke. Coppermine som spajal z joomla len raz bolo to uz davno ale islo to na supu. Potom som to ale aj tak nepouzil hodil som ju na samostatnu domenu koli traficu. Do joomla inak davam datso gallery.
Zaznamenané

Lunado
Newbie
*

« Odpoveď #18 kedy: Nedeľa, 24. Február 2008 09:31 »

Jan: Tak takto to vacsinou funguje u inych CMS (phpRS, UNITED-NUKE), nakopiruje sa rooot a cez mysqladmina sa nahraju sql a upravi sa config.php
Podobne je to aj pri pluginoch, teda komponentoch.

Urobil som toto:: nainstaloval som si fireboard na locale, skopiroval cez FTP na web (zlozky components/com_fireboard a administrator/components/com_fireboard. Cez mysqladmina som nahodil tabulky jos_fb_. Co mam este urobit aby mi fireboard slapal? (lebo neslape)
Diky moc.
Zaznamenané
Michal Hraška
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 4057

« Odpoveď #19 kedy: Nedeľa, 24. Február 2008 09:38 »

Zabudol si na zálozku jos_component
Po dalsie treba spraviť synchronizáciu dat. Pravdepodobne si ju spravil na loclahoste.

Skor by som navrhol naistalovat FB a potom to nahodit na server, s tym ze synchronizáciu dat spravis na servery.
Zaznamenané
Lunado
Newbie
*

« Odpoveď #20 kedy: Nedeľa, 24. Február 2008 11:06 »

Michal: Neviem aku zalozku jos_component myslis, nic tu takeho nevidim a ,bohuzial, neviem ani aku synchronizaciu dat mas na mysli. Sad

aha, myslis, sql tabulku jos_components,  dik spravim to a uvidim Wink

a ide to, vypada to dobre, je to komplikovanejsie, ale nie je to nejake hrozne, takze zatial vam dakujem velmi pekne, pani!!!!!!!!!! Afro
« Posledná zmena: Nedeľa, 24. Február 2008 11:24 od Lunado » Zaznamenané
Strán: 1 [2]
Tlačiť
Prejsť na: