Dobrý Deň, Hosť
Meno:  Heslo: Zapamätať  Obnoviť heslo | Registrovať
Streda, 23. Máj 2012 21:05

VirtueMart a zataz servera
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia

Pokročilé vyhľadávanie

24394 príspevkov v 4753 tém- od 64463 užívateľov - Najnovší užívateľ: Raiper34

Streda, 23. Máj 2012 21:05
Strán: [1]
Tlačiť
Autor Téma: VirtueMart a zataz servera  (Prečítané 3833 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
Riso
Jr. Member
**

Pohlavie: Mužské
Príspevkov: 69

« kedy: Štvrtok, 12. Júl 2007 10:58 »

Chcem sa spytat ci sa uz niekto stretol s takymto problemom (joomla 1.12 + VM 1.0.11): admin mi zablokoval domenu z dovodu pretazania ich servera. vraj je zataz 80% z dovodu zlych scriptov alebo vysokej navstevnosti. Poziadal ma o presun niekde inde so zdovodnenim ze zabehnute eshopy totiz nepatria na zdielany hosting ale na dedikovane servery ...
Je to mozne ?
Hladam iny hosting. Gigahosting ? Domena rasub.sk
Zaznamenané

admin
Administrator
Hero Member

Príspevkov: 1431

« Odpoveď #1 kedy: Štvrtok, 12. Júl 2007 11:18 »

Aka je na tej stranke navstevnost?
Nemas nahodou nainstalovane niektore statistiky pre Joomla?

gigahosting je v kazdom pripade spravna volba  Cool
Zaznamenané
Tibor Tóth
Administrator
Hero Member

Príspevkov: 667

« Odpoveď #2 kedy: Štvrtok, 12. Júl 2007 11:19 »

Na Gigahostingu beží viac obchodov (Joomla! + VM) a pokiaľ viem, bez problémov. Takže skús...
Čo sa týka záťaže, na požiadanie sa dá vytvoriť log, kde máš jednotlivé časy behu skriptov, podľa toho sa dá ohhaliť, kde asi je problém. A nemusí to byť práve VM. Wink
Zaznamenané

Tibor Tóth - Fórum Admin
Riso
Jr. Member
**

« Odpoveď #3 kedy: Štvrtok, 12. Júl 2007 11:33 »

Aka je na tej stranke navstevnost?
Nemas nahodou nainstalovane niektore statistiky pre Joomla?

gigahosting je v kazdom pripade spravna volba  Cool
tu su udaje o navstevnosti http://rasub.sk/access
ja tam vsak nevidim strasne cisla.
V kazdom pripade, idem so vsetkymi buducimi joomla strankami ku gigahostingu.
Zaznamenané

Riso
Jr. Member
**

« Odpoveď #4 kedy: Nedeľa, 23. September 2007 14:33 »

Ahojte,
zase po case s vraciam k teme vytazenosti servera a vypadkov Sad
Presiel som cca so 6 strankami na Gigahosting a som strasne sklamany.
Pouzivam http://statistiky.monitoring-serverov.sk na svoje domeny a poslednych cca 10 dni vsetky domeny na gigaostingu mavaju vypadky. Ostatni provideri nie.
Zvlast ma to nastve, ked urobim vela zmien v texte v adminovi a po ulozeni vyhlasi, ze stranku nemoze najst. Proste vypadok, data v haji a nervy tiez Smiley
To len pre informaciu.

Neviem, ale tato odpoved ma neuspokojuje. Bezny eShop a zeby tak zatazil server ?

Citácia
Dobry den,

stranka www.rasub.sk patri medzi najzatazujucejsie weby na serveri, na ktorom je domena prevadzkovana.
Na tomto specialnom serveri nebezi PHP v zabezpecenom rezime (safe_mode=OFF) a je na nom
povolena funkcia exec. Toto nastavenie predstavuje potencialne zvysene
riziko kompromitacie dat ulozenych na FTP priestore zakaznika, a tiez
zvysuje pravdepodobnost vypadku servera sposobeneho utokom zvonku. Ako
prevadzkovatel takehoto servera Vam preto nemozeme poskytnut zaruku

Ak stranka nie je uricity cas nedostupna, je to sposobene tym, ze sa na serveri aktivuje ochrana pre pretazovanim servera. Pokial islo o ojedinely pripad, mohlo to byt sposobene tym, ze tam bol spusteny nejaky extremne narocny skript, zalohovanie databazy a pod.). .Ochrana je aktivna do 10 min. a potom je znova web pristupny. To je sposobene tym, ze sa zvysili systemove naroky na Vasu prezentaciu  a prezentacia presahuje
systemove naroky 300 beznych priemernych prezentacii.
Zvysene naroky na system mozu sposobovat zbytocne beziace skripty (napr.
vlastna statistika pristupov s resolvovanim hostov a pod.), alebo zle
odladene php-skripty (zacyklovanie, nezmyselne sql dotazy, zla optimalizacia
tabuliek a pod.).

S pozdravom
Technická podpora GIGAHOSTING
« Posledná zmena: Nedeľa, 23. September 2007 14:38 od Riso » Zaznamenané

Michal Hraška
Global Moderator
Hero Member

Príspevkov: 4057

« Odpoveď #5 kedy: Nedeľa, 23. September 2007 15:50 »

Ahoj
No kamošovi som pomáhal rozbehať VM na Gigahostingu. Ma tam cca 1000 položiek a zatial sa nič takého nestalo. Neviem preco ti to robí.
Vieš si pozrieť logy súborov prečo a čo sa načítava. Niekde musi byť nejaká mala chybička
Zaznamenané
admin
Administrator
Hero Member

Príspevkov: 1431

« Odpoveď #6 kedy: Nedeľa, 23. September 2007 16:02 »

Ahojte,
zase po case s vraciam k teme vytazenosti servera a vypadkov Sad
Presiel som cca so 6 strankami na Gigahosting a som strasne sklamany.
Pouzivam http://statistiky.monitoring-serverov.sk na svoje domeny a poslednych cca 10 dni vsetky domeny na gigaostingu mavaju vypadky. Ostatni provideri nie.

Tie výpadky si aj reálne zistil(napr.že stránka naozaj nešla načítať eventuálne podľa štatistík)
alebo posudzuješ iba podľa monitoring-serverov.sk ? Ktorý variant monitoringu používaš ?
Totiž môže sa stať,že na základe princípu fungovania tejto služby dochádza k odfiltrovaniu požiadaviek niektorým bezpečnostným prvkom.Viem,že s touto službou boli problémy napr. aj na freeserver.sk.

Čo sa týka výpadkov.Akú verziu Joomla a VM používaš?Aké ďaľšie rozšírenia máš nainštalované ?
Robil si nejaké zásahy do kódu ?
Nezaznamenal si v dobe výpadku zvýšený počet dotazov na stránku ?

Skús si eventuálne kópiu stránky rozbehať na localhoste,kde môžeš monitorovať MySQL.

-------------------------
Doplnené

Pozerám,že na stránke máš VM 1.0.9. Odporúčal by som aktualizovať.Jednak v tejto verzii sú bezpečnostné chyby a takisto v nasledujúcich verziách sa robila aj optimalizácia výkonu.
« Posledná zmena: Nedeľa, 23. September 2007 16:10 od admin » Zaznamenané
Tibor Tóth
Administrator
Hero Member

Príspevkov: 667

« Odpoveď #7 kedy: Nedeľa, 23. September 2007 21:35 »

Riso, skús najprv ohľadom tejto problematiky niečo pozrieť, než začneš len kritizovať.

Napr. Freeserver (ako už admin spomenul) má jednoznačné stanovisko ohľadom toho monitoringu.
http://forum.freeserver.sk/viewtopic.php?t=1994

Čo sa týka rasub.sk, skús sa pozrieť na optimalizáciu tej stránky.
http://www.websiteoptimization.com/services/analyze/wso.php?url=http://www.rasub.sk/

Podľa mňa si dostal korektnú odpoveď od Tech. podpory. Ja som s nimi riešil tiež veľa vecí, vždy sa to dalo vyriešiť. Tak to skús.

Tibor
Zaznamenané

Tibor Tóth - Fórum Admin
Riso
Jr. Member
**

« Odpoveď #8 kedy: Utorok, 25. September 2007 08:09 »

Dakujem za vsetky informacie, postrehy a rady. Proste som trosku vybuchol Smiley Vypadky vsak urcite su. Citim to na beznej aktualizacii obsahov na strankach, kde nie je nic len standard instalacia  Joomla! bez doplnkov a vyhadzuje pri ulozeni ze stranku nenaslo.
Neviem ci posledne dni neboli celkovo problemove na webe, pretoze sa mi stazovalo vela ludi na pristupy, ja som nemohol typovat uhrady v internetbankingu a vrchol bol, ked velkosklady na IT mali vypadky na svojich eShopoch. Nemohol som objednavat a ani platit za objednane. Krasne dni to boli Cheesy
Zaznamenané

elrosi
Newbie
*

Príspevkov: 23

« Odpoveď #9 kedy: Utorok, 16. Október 2007 19:43 »

Ahojte, mam tiež podobný problém s preťažením serveru u registrátora domén Superwebhosting.sk. Angry s mojou doménou www.studujem.sk . Návštevnosť webu je približne 1600 návštev denne (6000 zobrazených strán, 80 000 zásahov v databáze) hosting je nastavený na maximálne 300 zásahov do databázy za 1 minútu, môj priemer je min  120 zásahov za min. keďže v noci je návštevnosť minimálna.

Strašne často mi vypisuje hlašku: Aplikácia prekročila pridelený limit systémových zdrojov servera. Kontaktujte prosím správcu servera alebo problém s pripojením k databáze.

Technická podpora hostingu navrhla problém riešiť zriadením virtuálneho servera s pridelením 10% cca výkonu servera, v cene 1000 Sk bez DPH. Undecided Mala útecha k tejto cene je podpora Zend Optimizeru.

S inými stránkami ktoré prevádzkujem ako www.hydroizolacie.eu  alebo www.businessworld.sk som problém s preťažením servera nezistil  Smiley, ale tieto stránky majú minimálnu návštevnosť cca 15 návštev za 1 deň !

Pre väčšie projekty Vám odporúčam dôsledne zvážiť kvality hostingových služieb.

Poznámka: GIGAHOSTING.SK patrí tiež do skupiny TOPSERVERS rovnako ako Superwebhosting
Zaznamenané
Ján Dobiaš
Hero Member

Príspevkov: 559

« Odpoveď #10 kedy: Utorok, 16. Október 2007 21:30 »

2 elrosi : Ak mam vo firme jedneho drevenneho zamestnanca budu aj ostatny drevenny lebo pracuju v tej istej firme?  Huh?
Zaznamenané

Strán: [1]
Tlačiť
Prejsť na: