Dobrý Deň, Hosť
Meno:  Heslo: Zapamätať  Obnoviť heslo | Registrovať
Utorok, 07. Február 2012 22:18

0.Článok: Joomla! International Edition - SK verzia
Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dĺžkou sedenia

Pokročilé vyhľadávanie

23980 príspevkov v 4669 tém- od 64400 užívateľov - Najnovší užívateľ: kohout

Utorok, 07. Február 2012 22:18
Joomla! Slovakia fórumJoomla! SlovakiaJoomla! SlovakiaČlánky0.Článok: Joomla! International Edition - SK verzia
Strán: [1] 2 3
Tlačiť
Autor Téma: 0.Článok: Joomla! International Edition - SK verzia  (Prečítané 23992 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
jakub89
Newbie
*

Príspevkov: 35

« kedy: Sobota, 07. Júl 2007 22:13 »

V hlavicke stranky sa mi zle zobrazuje diakritika.. vid http://www.panter-pp.sk Neviete cim to je?
Zaznamenané
Ján Dobiaš
Hero Member

Pohlavie: Mužské
Príspevkov: 559

« Odpoveď #1 kedy: Sobota, 07. Júl 2007 23:30 »

skus si otvoryt globalne nastavenia a tam si uprav nazov malo by sa to opravyt. Z neakeho dvovodu mas ten nazov ulozeni v kodovani win
Zaznamenané

Riso
Jr. Member
**

Príspevkov: 69

« Odpoveď #2 kedy: Nedeľa, 08. Júl 2007 13:06 »

Bude aj nejaka upgrade verzia uz hotovych webov?
Zaznamenané

Ján Dobiaš
Hero Member

« Odpoveď #3 kedy: Nedeľa, 08. Júl 2007 15:01 »

cisto teoreticky je mozne pouzit aj to co je teraz. Potrebujes mat web v kodovani utf-8 a prepises subory na webe subormi z instalacky. NETESTOVAL SOM. TREBA SI ALE UROBYT ZALOHU CLOVEK NIKDI NEVIE a nenakopiruj tam configuration.php!!!

police jo a precitaj si pravidla
Citácia
3.2 V podpise je dovolené použiť max. 2 otvorené linky typu http://mojastranka.sk , nie [u r l = ]moja stránka[/ u r l] .
Zaznamenané

i.bazar
Jr. Member
**

Príspevkov: 82

« Odpoveď #4 kedy: Nedeľa, 08. Júl 2007 21:47 »

Skusal som, nainstaloval som si Sk verziu, problem vznikol, ked som pridal komponentu VirtuelMart, nakopiroval jazyk a stale je len anglicka verzia, neda sa zmenit
Zaznamenané

Ján Dobiaš
Hero Member

« Odpoveď #5 kedy: Nedeľa, 08. Júl 2007 22:06 »

2 i.bazar ake oznacenie mala slovencina? skus sa pozriet ci sa vola slovak.php
Zaznamenané

i.bazar
Jr. Member
**

Príspevkov: 82

« Odpoveď #6 kedy: Pondelok, 09. Júl 2007 07:59 »

Pravdepodobne myslis oznacenie slovenciny do VM 1.0.11 (problem aj pri 1.0.12). Nakopiroval som vsetky 3 subory jazykovej podpory : slovak_iso.php, slovak_utf.php, slovak_win.php. Dnes som to skusil opätovne a stale ostala verzia VM v anglictine. Nemoze to byt nahodou tym, ze pri instalacii joomly SK - krok 2 (zatial na localhost) vypisalo nasledujucu chybu : Your MySGL version is: 4.0.20a-nt.UTF-8 settings may not work properly on versions less than 4.0.
Zaznamenané

admin
Administrator
Hero Member

Príspevkov: 1431

« Odpoveď #7 kedy: Pondelok, 09. Júl 2007 09:22 »

Nazov slovenciny pre VM musi byt slovak.php, nie slovak_utf.php .
Zaznamenané
Tibor Tóth
Administrator
Hero Member

Príspevkov: 667

« Odpoveď #8 kedy: Pondelok, 09. Júl 2007 10:35 »

...ze pri instalacii joomly SK - krok 2 (zatial na localhost) vypisalo nasledujucu chybu : Your MySGL version is: 4.0.20a-nt.UTF-8 settings may not work properly on versions less than 4.0.
1. Musíš mať vyššiu verziu MySQL, ako 4.1. Len tie verzie majú plnú podporu UTF-8. Na localhoste to asi nebude problém prehodiť na vyššiu verziu.

2. Všetky slovenské jazykové súbory rozšírení pre JIE SK musia mať názov slovak.php a musia byť v kódovaní UTF-8.
« Posledná zmena: Pondelok, 09. Júl 2007 15:49 od admin » Zaznamenané

Tibor Tóth - Fórum Admin
janoxis
Newbie
*

Príspevkov: 18

« Odpoveď #9 kedy: Pondelok, 09. Júl 2007 20:31 »

Gratulujem a veľmi pekne ďakujem, zatial to vyzerá parádne  Afro
Zaznamenané
garbo
Newbie
*

Príspevkov: 7

« Odpoveď #10 kedy: Utorok, 10. Júl 2007 11:09 »

Zdravim Vas!

Zial, mam uz davno web, ktory bezi na Slovak ISO 8859-2 a chcel by som poslovencit administraciu.
Skusil som vyuzit Joomla! International Edition - SK verzia a spravil som nasledovne:
- subor admin.slovak.php som prekodoval na ISO,
- zalohoval povodny administrator adresar, nakopiroval novy z Joomla International,
- vlozil do adresara language adresar aj slovak aj english.
Zial, nieco bolo SK, nieco ENG.
Dalej som do adresara language/english som vlozil slovensky subor admin.slovak.php a prepisal jeho nazov na admin.english.php.
Avsak nedockal som sa 100% riesenia veci - konkretne cele menu a vsetky jeho polozky zostalo ENG, a niektore dalsie polozky, ostatne je SK, dokonca niekde su polozky v jednom okne SK/ENG.
Zatial som nenasiel ziadne ine konflikty a problemy, ktore by mi to mohlo spravit.
Chcem Vas poprosit o radu, ci je vobec mozne plne poslovencit moju administraciu a ak ano, tak kde som spravil chybu, resp. kde ju mam hladat? Velka vdaka!
« Posledná zmena: Utorok, 10. Júl 2007 11:18 od garbo » Zaznamenané
Tibor Tóth
Administrator
Hero Member

« Odpoveď #11 kedy: Utorok, 10. Júl 2007 11:38 »

garbo, takto to asi nepôjde...  Wink

JIE SK je upravená verzia Joomla! 1.0.12 a jazyková podpora je riešená len pri kódovaní UTF-8.
Bezhlavým prekopírovaním jednotlivých súborov hore/dole nedocieliš žiadaný efekt.

Ak máš na hostingu mysql verziu >= 4.1, potom je riešenie prekódovanie Tvojej stránky do UTF-8.
Až potom budeš môcť používať slovenský jazyk v admine plnohodnotne.

Zverejnená verzia JIE SK Beta 1.0.0 je plná inštalácia, vhodná na nové/čisté inštalácie. Pripravujeme aj balík pre upgrade na existujúce webstránky, ale podmienka bude kódovanie UTF-8.
Niektoré údaje sú uložené v databáze (názvy komponentov, menu pre komponenty, atď...), tie musíš prepísať priamo v db, inak ostavú v angličtine.

Len pevne dúfam, že pred kopírovaním si spravil zálohu pôvodného stavu!  Shocked

Zaznamenané

Tibor Tóth - Fórum Admin
Cykloturista
Jr. Member
**

Príspevkov: 51

« Odpoveď #12 kedy: Utorok, 10. Júl 2007 12:58 »

Ak mám teda vlastnú stránku www.cykloknihy.sk v kódovaní UTF-8 a chcem mať administrátorské rozhranie tiež v slovenčine, mám si nainštalovať túto plnú verziu alebo počkať na balík pre upgrade?
Vďaka Peter
Zaznamenané
Ján Dobiaš
Hero Member

« Odpoveď #13 kedy: Utorok, 10. Júl 2007 13:42 »

odpoviem otazkou. Potrebujes administraciu v slovencine? Zvikol si si uz co a ako aj po anglicky podla mna je zbitocne davat to do SK. Ine je ak zacinas od zaciatku pripadne mas malo skusenosti, alebo chces robyt pokusi, ale na to by si mal mat samostatny web a neskusat na ostrom  Wink
Zaznamenané

Tibor Tóth
Administrator
Hero Member

« Odpoveď #14 kedy: Utorok, 10. Júl 2007 13:57 »

Cykloturista,

1. JIE SK je vo verzii Beta 1.0.0 - tak aj treba k tomu pristupovať. Netvrdím, že je zlá, ale Beta. Na základe našich pripomienok (ktoré vznikli pri preklade!) Joomla International upravuje vlastný kód pre ešte lepšiu kompatibilitu.

2. Pracujeme na verzii pre upgrade existujúcich webstránok. Môžeme ale vychádzať len z verzie štandardnej Joomla! 1.0.12 a preto, ak niektoré webstránky majú modifikovaný základný kód (JACL, secureforms, atď...) - môže vzniknúť problém. Je tažké vyrobiť univerzálny opravný súbor - bude existovať len pre pôvodnú štandardnú verziu J! 1.0.12.

3. Navrhujem Ti, sprav zrkadlený web na lokálnom PC z tvojho webu a tam vyskúšaj prechod na JIE SK.
Zaznamenané

Tibor Tóth - Fórum Admin
Strán: [1] 2 3
Tlačiť
Prejsť na: